Bývalá hvězda Novy Slávek Boura: SOUD KVŮLI DROGÁM! Hrozí mu basa | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 10. května 2024

Svátek slaví Blažena, zítra Svatava

Bývalá hvězda Novy Slávek Boura: SOUD KVŮLI DROGÁM! Hrozí mu basa

Kvůli pašování drog musel Slávek Boura k soudu!
Kvůli pašování drog musel Slávek Boura k soudu! (Deník.cz, archiv)

Krajský soud v Českých Budějovicích tento týden finišuje s výslechy skoro šedesáti lidí obžalovaných z pašování kokainu a heroinu! Jsou mezi nimi i bývalá moderátorská hvězda Novy Slávek Boura (58) a jeho přítelkyně Eva. Oba ale dlouhodobě jakoukoli vinu odmítají.

Obžaloba viní početnou skupinu lidí z toho, že v letech 2014 až 2016 vyvezli do Austrálie a na Nový Zéland tvrdé drogy za více než 2 miliardy korun! Celá akce měla krycí název Vombat. Všichni ale vesměs tvrdí, že pouze podlehli nabídce jisté cestovky, která je vzala zadarmo na dovolenou do Los Angeles, Las Vegas nebo Austrálie či Thajska. Koupila jim letenky, víza, a dokonce je vybavila zavazadly. Už na tom všem prostě něco nehraje...

Adam Mišík a Natálie Jirásková: V určitém věku jsou drogy nevyhnutelné!

Video se připravuje ...

Přes čtyři kontinenty

Skupina působila na čtyřech kontinentech, kdy kurýři (často páry) cestovali se zájezdy cestovních kanceláří z Prahy přes USA. V každém ze čtyř zavazadel převáželi až 5 kilogramů drog, především kokainu, pervitinu a heroinu. Za cestu obvykle dostávali honorář 150 tisíc. Klec spadla v roce 2017, když kriminalisté zadrželi v Sydney dvojici z Prachaticka s kontrabandem v kufrech. Oba kurýři jsou nyní v australském vězení, kam je soud poslal na osm let.

Test destinací

Nejznámější tvář celého »gangu« Slávek Boura měl v roce 2015 pašovat narkotika z Thajska, třetí převoz z Los Angeles organizátoři zrušili. Moderátor veškerá obvinění odmítá. Už dříve deníku Aha! řekl, že do zahraničí vyjížděl proto, aby napsal bedekr pro novou cestovní kancelář.

Tereza Pergnerová po Slavíkovi: V publiku ji sledovala dcera! Co říkala na mámino moderování?

Video se připravuje ...

„Už jsem všechno řekl dříve, tedy v tuto chvíli už nic komentovat nebudu,“ napsal deníku Aha! obžalovaný Boura. A jelikož nevyužil možnosti nižšího trestu za přiznání viny, musí vše vysvětlovat při hlavním líčení a hrozí mu až 18 let za mřížemi. „Mám strach z lidí, protože dokážou být pěkný svině, ale vzhledem k tomu, že jsem nic neudělal, tak nemůžu mít strach. Jedině z křivých obvinění a ze špatné justice,“ dodal Boura.

Stíhají je na svobodě

Celá skupina je stíhaná na svobodě. Důležitým důkazem u právě probíhajícího soudu mohou podle všeho být policejní odposlechy.



Přečtěte si
DWEI
5. 1. 2023 • 07:27

Tato pohaslá hvězda Novy ztratila paměť - nejspíš už si ani nepamatuje, že do Austrálie pravidelně létal a drogy v zavazadle mu samozřejmě někdo podstrčil a on o nich neměl ani tušení.....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.