Cameron rozsekl scénu z Titaniku. Jednou provždy: NEVEŠEL! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Cameron rozsekl scénu z Titaniku. Jednou provždy: NEVEŠEL!

Rose v jedné z nejdojemnějších scén z filmu. Loučí se se svým mrtvým Jackem a posílá ho ke dnu, aby se zachránila.
Rose v jedné z nejdojemnějších scén z filmu. Loučí se se svým mrtvým Jackem a posílá ho ke dnu, aby se zachránila. (Bontonfilm)

V kinech momentálně boduje jeho pokračování Avatara, ovšem v hlavě režisérovi Jamesi Cameronovi (68) stále vězí jiný film: Titanic a závěrečná scéna, při níž se utopí hlavní hrdina, kvůli které ho dodnes, čtvrtstoletí od premiéry, fanoušci kritizují. Cameron se tak rozhodl vše osvětlit s pomocí vědy!

V únoru se na Valentýna totiž ve vybraných kinech znovu filmový Titanic objeví. Jenže fandům dodnes nedá spát závěrečná scéna, ve které se Rose (Kate Winsletová, 47) vydrápe na plavající dveře a přežije, zatímco Jack (Leonardo DiCaprio, 48) zůstane ve vodě a umrzne – přestože to vypadá, že na dveřích by bylo dost místa i pro něj.

Forenzní analýza

A právě to diváci dodnes Cameronovi vyčítají. Myslí si, že Jackova smrt byla zbytečná. Teď jim ale režisér zatnul tipec, nechal totiž vytvořit studii, která dává za pravdu jeho verzi. „Provedli jsme vědeckou studii, důkladnou forenzní analýzu s odborníkem na podchlazení. Vzali jsme dva kaskadéry, kteří vážili stejně jako Kate a Leo, umístili jsme na ně senzory, dali je do ledové vody a různými metodami jsme testovali, zda by mohli oba jakkoliv přežít,“ osvětlil režisér s tím, že pokus bude součástí dokumentu od National Geographic, který bude k vidění rovněž kolem Valentýna. Výsledek: „Vyšlo nám, že oba by se na dveře nevešli. Vždycky alespoň jeden z nich zahynul!“ oznámil se zadostiučiněním.

Blesk Podcast: Čech chce postavit nový Titanic. Do lodi umístí artefakty z vraku

Video se připravuje ...

Láska jsou oběti

„Možná se tou otázkou po čtvrt století snad konečně už nebudu muset zabývat,“ těší režiséra, který ale už dříve prozradil, že Jackova smrt měla i dramaturgický smysl. „Musel zemřít. Je to jako Romeo a Julie. Je to film o lásce, oběti a smrtelnosti. Láska se měří obětí,“ má jasno Cameron.

Pravda o Titanicu: Video, které už vidělo 30 milionů lidí, vám otevře oči

Video se připravuje ...

Urážená Winsletová: Nešlo o prostor, ale stabilitu

Své si kvůli smutnému konci v době premiéry Titaniku užila i Kate Winsletová. Diváci se jí vysmívali kvůli její váze – kdyby prý byla hubenější, na dveřích by bylo dost místa i pro Jacka… „Mám slušné znalosti o vodě a jejím chování. Když na paddleboard posadíte dva dospělé, stane se okamžitě extrémně nestabilním,“ vysvětluje herečka. „Nejde o to, že bychom se na dveře nevešli oba, ale že bychom se převrátili, neudrželi bychom se na hladině. Takže upřímně nevěřím, že by bylo možné, abychom přežili oba,“ tuší. A DiCaprio? Ten se k celé »kauze« radši nevyjadřuje...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.