Sigourney Weaverová (73) v Avataru 2: Nečekaná role 14leté puberťačky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Sigourney Weaverová (73) v Avataru 2: Nečekaná role 14leté puberťačky

Avatar: Cesta vody a návrat na Pandoru po 15 letech
Avatar: Cesta vody a návrat na Pandoru po 15 letech (Falcon)

Vědeckofantastický trhák Avatar se řadí k největším produkcím světového filmu. A to by bylo, aby ho blížící se pokračování netrumflo!

Spousta fantastického mimozemského prostředí i postav se dělá počítačem, přesto bylo natáčení pořádně náročné i pro herce. „Ve všech ohledech to bylo nejnáročnější hraní, co jsem zažila. Kdyby mě Jim Cameron neznal fakt dobře, neobsadil by mě do něčeho tak šíleného,“ popsala magazínu Interview Sigourney Weaverová (73).

Avatar: Cesta vody - druhý trailer s českými titulky

Video se připravuje ...

„Abych mohla hrát svou postavu, musela jsem pracovat zcela jiným způsobem, velmi fyzicky.“ V prvním díle její postava, dr. Grace Augustineová, zemře. Cameron však o spolupráci s herečkou, s níž psal filmovou historii díky sci-fi trháku Vetřelec (1979), stál i nadále. Obsadil ji proto do role doktorčiny dcery, ovšem mimozemské. Hollywoodská veteránka tak hraje modrou, tři metry vysokou 14letou puberťačku! Výsledek vzniká v počítači, avšak pohyby a mimika jsou hereččiny, nasnímané digitálně. A to i pod vodou!

Winsletová: 7 minut 15 sekund bez dechu!

Už během natáčení přišla zpráva, že na place druhého Avatara, respektive ve filmařském bazénu, padl rekord: Nejdéle zadržený dech při natáčení. Jeho dosavadním držitelem byl Tom Cruise (60), který v Mission: Impossible – Národ grázlů (2015) hrál pod vodou šest minut bez nádechu.

Pravda o Titanicu: Video, které už vidělo 30 milionů lidí, vám otevře oči

Video se připravuje ...

Kate Winsletová (47) to dotáhla na 7 minut 15 sekund, ale Cruise překonala zřejmě i Weaverová. Měly na to rok tréninku pod vedením špičkového trenéra, který připravuje i zvláštní jednotky amerického námořnictva. „Ty bláho! Úžasný!“ komentovala obdivně jejich výkony na Twitteru i tenistka Martina Navrátilová (66).

Víte, že...

...jednička Avataru je s tržbami takřka 55,5 miliardy korun nejvýdělečnějším filmem historie. Dvojku s podtitulem The Way of Water česká kina nasazují už zítra!



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.