13. komnata dabéra Jiřího Pragera: Skončil v blázinci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

13. komnata dabéra Jiřího Pragera: Skončil v blázinci!

Poslední rok života byl pro herce a dabéra velmi těžký.
Poslední rok života byl pro herce a dabéra velmi těžký. (Foto ČT, Michael Gahut, ara)

Má za sebou transplantaci jater! Strach však oblíbeného dabéra Jiřího Pragera (71) ovládl natolik, že před samotnou operací chtěl skočit z okna a skončil okamžitě na psychiatrii.

Letos jeho jméno v titulcích nefigurovalo. V poměrně rychlém sledu totiž prodělal operaci srdce, mimořádně obtížně zastavitelné krvácení jícnových varixů a akutní transplantaci jater. Před tou měl ale dabér takový strach o své kočky, které měl doma, že chtěl ze zoufalství skočit z okna. „Já měl strach především kvůli kočkám. Říkal jsem si: To radši skočím tady z okna a máte ušetřenou transplantaci. Já jsem ale netušil, jak je to vysoko, protože jsem se z okna nikdy nedíval, a už jsem skončil na psychiatrii,“ vyprávěl ve 13. komnatě Prager.

Herec a dabér Prager je pravnuk Aloise Jiráska (†79)! Vím o něm drby, které se nevyučují!

Video se připravuje ...

Naštěstí ho ale nepotkal osud dabingového režiséra, kterého ztvárnil v seriálu Petra Zelenky Dabing Street a který v jednom z dílů umírá. „I když byly momenty, kdy jsem měl opravdu namále,“ říká Prager a vzpomíná na personál IKEM, kde se o něj skvěle starali nejen po stránce medicínské, ale i psychické. „Což mi v několikaměsíčním boji o život zásadně pomohlo,“ přiznává a netají se, že s takovou náloží zdravotních malérů, která ho potkala, by se ani při své optimistické, veselé povaze nedokázal sám popasovat. Naštěstí vše mělo šťastný konec. Jiří se odstěhoval z Prahy na svoji chalupu v Rabakově, kde má spoustu přátel, o něž se může v případě potřeby opřít.

Stanislav Fišer (†90): Rakovina hrtanu, ztráta hlasu i myšlenky na sebevraždu

Video se připravuje ...

Hlas Al Pacina nebo Mr. Beana

Jeden z nejpopulárnějších dabérů, který za své umění získal Cenu Františka Filipovského a stal se také Rytířem českého dabingu, si rád dělá legrácky sám ze sebe. „Al Pacino s dalším filmem čekal na mě, až se uzdravím,“ vtipkoval Prager ve 13. komnatě. Dabuje i Dustina Hoffmana, Danny DeVita nebo Mr. Beana.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.