Souboj znalců v případě dvojnásobného vraha Petra Kramného (44): Obnoví proces? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Souboj znalců v případě Kramného (44): Obnoví proces?

2022 Petr Kramný ve vězení viditelně zhubl.
2022 Petr Kramný ve vězení viditelně zhubl. (Foto Aha! – M. Charbulák, K. janeček, ara)

Za dvojnásobnou vraždu manželky Moniky (†36) a dcery Klárky (†8) na dovolené v Egyptě dostal Petr Kramný (44) trest 28 let. Tvrdí ale, že je nevinný. Po mnoha pokusech se dočkal jednání o obnově procesu.

Advokátka Jana Rejžková představila ostravskému krajskému soudu jako součást návrhu tři posudky mluvící ve prospěch Kramného. „Vylučují to, že by elektřina byla příčinou smrti,“ uvedla, na což navázal patolog Ivo Šteiner. „Pro zásah elektrickým proudem jsou chabé argumenty,“ řekl. „Patologií srdce se zabývám celou svou profesní kariéru. Předchozí znalci svou práci odvedli nedbale a troufám si říci až amatérsky. To, že byly ze srdcí odebrány čtyři vzorky, je zvláštní. V tak závažném případě měly být odebrány desítky. Nálezy na nich jsou v případě elektřiny neprůkazné,“ pokračoval.

Probíral se také v Ostravě zničený histologický vzorek, který měl být stěžejním důkazem a revizní posudek provedený v Českých Budějovicích údajně bez oprávnění. Pokud k obnově procesu dojde, chystá se zřejmě souboj znalců, protože posudky odborníků obžaloby a obhajoby se stejně jako u minulých soudů vylučují. Lehce prošedivělý pohublý Petr Kramný působil sklesle, jednání sledoval bez emocí a takřka nehybně. Když dostal slovo, byl stručný. „Už jsem řekl všechno. Odkazuji se na paní doktorku, se kterou plně souhlasím,“ řekl pouze. Jednat se bude i zítra, ale rozhodnutí pravděpodobně ještě nepadne.

Kramný chce obnovu procesu! A Amber rozprodává majetek. Peníze od Deppa odmítla

Video se připravuje ...

Tragická dovolená

Kramný dle rozsudku v roce 2013 zavraždil manželku a dceru elektrickým proudem kvůli sporům v rodině. Byl odsouzen na základě nepřímých důkazů. Zatímco znalci z Ústavu soudního lékařství v Ostravě dospěli k závěru, že ženy zemřely po zásahu elektrickým proudem, dle posudků obhajoby šlo o otravu. Revizní posudek z Českých Budějovic se přiklonil k elektřině.

Rozhoduje jiný senát

Letos začala platit novela zákona, podle které musí o obnově rozhodovat jiný senát než ten, který vydal první rozsudek. Právě ten vedený soudkyní Renátou Gilovou vinil Kramný z podjatosti, což stejný senát zamítl. Teď rozhoduje senát Šársky Skalské, a pokud by rozsudek zrušil, jednání by se vrátilo zpět k původnímu senátu Gilové.

Víte, že...

...k návrhu na obnovu procesu se oficiálně přidala i matka Petra Kramného Irena Rychlá?

Kramný znovu bojuje! Rakušan a tvrdé tresty pro převaděče. A Nečasová ostrouhala

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ja01
30. 11. 2022 • 12:27

Až ho osvobodí, řekl bych že to bude stát Aha a Blesk hezkých pár milionů. Viz kauza "sestra smrt".

Sýkorka Borka
30. 11. 2022 • 00:22

Naozaj vôbec nie som presvedčená,že Kramný vraždil.Kiežby bolo spravodlivosti urobené zadosť!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.