Vyfasoval 28 let za vraždu ženy a dcery: Kramný chce obnovu procesu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Vyfasoval 28 let za vraždu ženy a dcery: Kramný chce obnovu procesu!

Petr Kramný od počátku vinu odmítá.
Petr Kramný od počátku vinu odmítá. (archiv blesku)

Obnovu procesu. Takový návrh podal společně se svou matkou na ostravský krajský soud Petr Kramný (42). Muž odsouzený na 28 let za vraždu manželky Moniky (†36) a dcery Klárky (†8) v Egyptě.

„Krajský soud se bude žádostí zabývat ve veřejném zasedání. Nařízeno je na 17. až 19. března,“ sdělila Aha! mluvčí soudu Veronika Ralevská. O dalším osudu Kramného rozhodne soudkyně Renáta Gilová, která ho poslala do vězení, a stejný bude i její soudní senát.

Ten může původní rozsudek buď potvrdit, nebo na základě nových důkazů rozjet nový proces. Kramnému vadí, že o něm rozhoduje stejný senát, který jej poslal za mříže za vraždu manželky a dcery elektřinou při dovolené v létě 2013. Se svou námitkou neuspěl ale ani u Ústavního soudu.

Neznámý jed?

Kramný dodnes tvrdí, že manželku a jedinou dcerku nezabil, a že je za jejich skonem neznámý jed. Ten podle jeho mínění pozřely spolu s jídlem, a i on tehdy cítil známky otravy. Tuto verzi odmítají krajský, vrchní, Nejvyšší i Ústavní soud.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.