Marta Kubišová po operaci střeva: Konečně se může najíst! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Marta Kubišová po operaci střeva: Konečně se může najíst!

Marta Kubišová s kachnou na talíři ukazuje majiteli restauratérovi Janu Lacinovi, jak dokonale umí hůlky ovládat.
Marta Kubišová s kachnou na talíři ukazuje majiteli restauratérovi Janu Lacinovi, jak dokonale umí hůlky ovládat. (Foto Aha! – Martin Pekárek)

Kolem kulatého jubilea neměla jediný den volný, a tak jsme Martu Kubišovou (80) pozvali na narozeninový oběd až teď. Věděli jsme, že ráda chodila na »čínu« ve Vodičkově ulici, a tak jsme ji vzali tam, kde vaří kuchař z této kdysi věhlasné restaurace. Zpěvačka nás překvapila, příbor odmítla a chopila se hůlek. „Čína se jinak vychutnat nedá,“ pravila zasvěceně.

Musí přibrat

Objednala si kachnu po pekingsku na pálivém zelí. „To jsem kdysi milovala a taky bych potřebovala trochu přibrat,“ dodala na vysvětlenou s tím, že po operaci protrženého tlustého střeva hodně shodila. „To bylo tím, že jsem musela týdny držet tu nesnesitelnou bezezbytkovou dietu. Teď už konečně můžu všechno,“ podotkla a pustila se do předkrmu. Opět kachna. „Miluju kachnu, a zvlášť tu po čínsku!“ libovala si Marta. Vybraná společnost Zavzpomínala, jak do čínské restaurace ve Vodičkově ulici chodili Werich, Gott, Matuška, Menšík, Hegerová a spol. „A tady to chutná stejně jako tam,“ usmívala se zpěvačka, kterou přišel osobně pozdravit i Jan Lacina, majitel Zelené zahrady. „A máte tady polévku Matuška?“ otázala se ho hned Kubišová. „Máme!“ odpověděl Lacina s úsměvem.

Marta Kubišová má vlastní pamětní bankovku: Jde s ní zaplatit?

Video se připravuje ...

Jak chutná Matuška?

Kubišová také prozradila, proč se polévce říká Matuška. „To se takhle vracel Waldemar k ránu z flámu domů. Bydlel na Václaváku, a tak bouchal na dveře čínské restaurace ve Vodičkově ulici. Naštěstí už tam byli kuchaři a otevřeli mu...“ Slavík z Madridu prosil o vyprošťováka v podobě panáčka. „Oni mu ale místo něj dali silný slepičí vývar s houbami, zelím a přidali tam strašně moc česneku a chilli. Waldemar šel skutečně domů střízlivý, druhý den jim děkoval,“ usmívala se Kubišová, která byla s Gottem první, kdo »Matušku« ochutnal. „A potom tam začali na tu polívku chodit všichni,“ komentovala zpěvačka.

Marta Kubišová: Jakmile nemám za zády nemocnici, mám strach

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.