Nešťastná Marta Kubišová: VYCHÁZÍ JEN V NOCI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Nešťastná Marta Kubišová: VYCHÁZÍ JEN V NOCI!

Svého pejska teď chodí venčit jen v noci.
Svého pejska teď chodí venčit jen v noci. (Foto Aha! – M. Pátek, R. Klejch, T. Tran, Instagram.com)

Tropické teploty, které panují, ničí ji i její srdce. Zpěvačka Marta Kubišová (80) je tedy zabarikádovaná doma a ven vychází pouze za tmy. Ráno, ještě za tmy, a večer, opět za tmy. Musí na sebe dávat pozor, proto raději zůstává doma.

„Úplně nejlíp mi je kolem čtvrté ráno, když teplota konečně klesne alespoň na těch na dvacet,“ přiznala Aha! Marta, která má velké štěstí, že její fenka jorkšíra Brillinka není náročná, a tak jí venčení stačí dvakrát denně. „Letos je to počasí opravdu hrozné. Mám pocit, že jsem v nějakém bunkru a jen čekám, až se rozteču,“ komentuje svůj stav Kubišová.

Marta Kubišová a Bořek Slezáček, hvězdy psího festivalu Blesk tlapky: Co vás čeká?

Video se připravuje ...

Ke kočkám poslepu

Ven ale Marta nechodí jen kvůli pejskovi. Se sousedy totiž založila zhruba 300 metrů od svého domova jakýsi kočičí útulek pro deset koček. „V krmení se střídáme. Když jsou sousedé na dovolené, je to na mně,“ vysvětluje zpěvačka, která teď chodí za kočkami v noci. „Naposled jsem neviděla nejen na cestu, ale ani na kočky a krmení, které jsem jim dávala do misek,“ vyprávěla zpěvačka. „Za světla se tam ale v těchhle vedrech vydat nemohu, to by mě trefilo,“ dodala. „Jeden skvělý pan doktor, pediatr, má obrovskou zahradu, ne které poskytl kočkám z okolí azyl. Tam se o ně chodíme starat,“ ozřejmila polohu »útulku« Kubišová s tím, že s kočkami navštěvuje i veterinu a poskytuje jim veškerou péči, kterou potřebují. „Občas mě to už ale zmáhá, nejsem nejmladší,“ konstatovala Marta. Teď je na tom se zdravím, dobře, ale... „Zítra to může být jinak. I proto jsem také Vaškovi Neckářovi řekla, že mu v říjnu k 80. narozeninám ráda zazpívám, slíbit to ale nemohu,“ svěřila se zpěvačka.

Vzpomínka na srpen 1968

V pondělí uplyne už 55 let, kdy k nám 21. srpna 1968 vtrhly sovětské tanky. Kubišová proti tomu veřejně vystoupila a komunisté jí zakázali zpívat. Od té doby se jí přezdívá Ikona pražského jara. „Ráno to hlásili v rádiu a maminka mi říká: Utíkej pro chleba, ať máme co jíst,“ vzpomíná Kubišová. Když se vrátila, vyrazily do prodejny Supraphonu v Celetné ulici. „Maminka ji měla na starost a bála se rabování. Vybrala tedy peníze a raději je schovala doma,“ vybavuje si po letech zpěvačka, pro niž 21. srpen znamenal zákaz zpívání na dlouhých 20 let. „Nevzpomínám na to ráda, ale dnes bych se zachovala určitě stejně,“ je přesvědčená.

Marta Kubišová na psím festivalu Blesk tlapky: Podepsala petici!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
ELLA Průšová
3. 11. 2023 • 21:33

54612...; jak je statečná a jaký má charakter, vám snad předvedla na medajlování!

ELLA Průšová
21. 8. 2023 • 21:19

Sám si xindl!

ELLA Průšová
21. 8. 2023 • 21:18

Já jsem nepsala, že byla ve vládě, ona jen chlastala s Havlem a on jí podporoval!

leros
20. 8. 2023 • 08:58

Průšová, Průšová, vy jste případ. Kubiška byla ve vládě? To jsem si nevšiml. Já jen vím, že na rozdíl od svých kolegů měla rovnou páteř. Dost lidí jí uznává a bere. V mládí to byla kráska a měla super hlas a písničky. I teď na stáří je normální a neděla ze sebe dvacetiletou, stárne přirozeně.

stoura
20. 8. 2023 • 05:30

Ta paní není svatá ale přirovnávat ji k Havlovi?? Ten člověk se na naší zemi podepsal takovým způsobem , že se z toho nemůžeme srovnat

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.