Vánoce dvojčat Saudkových (72): Jan slaví, Kája trpí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vánoce dvojčat Saudkových (72): Jan slaví, Kája trpí!

Nemoc rozdělila dvojčata Káju (vlevo) a Jana Saudky.
Nemoc rozdělila dvojčata Káju (vlevo) a Jana Saudky. (ČTK)

PRAHA – Zatímco fotograf Jan Saudek (72) předvánoční čas zaplnil velkolepým vstupem na filmové plátno celovečerním dokumentem Jan Saudek, jenž se bude promítat i v zahraničí, jeho dvojče, komiksový král Karel, si už druhé vánoční svátky protrpí v nemocnici.

„Bohužel nám nedovolili ozdobit tátovi ani stromeček!“ smutní jeho dcera Berenika (30), která zakázala, aby se do filmu o strýci dostal již hotový materiál, který s ní filmaři natočili!

„Proti Janovi nic nemám, naopak. Natáčeli jsme to před mými vlastnoručně malovanými obrazy a já si zpětně uvědomila, že bych si tím vlastně dělala na úkor strýce reklamu. To není ale můj styl, a tak jsem filmaře poprosila, aby mě z dokumentu vystřihli. Maminka ale souhlas neodvolala, a protože vím, že si nikdy nebere servítky, docela se bojím, co tam všechno o Janovi navykládala,“ vysvětluje dcera Káji Saudka Berenika.

Zdravotní stav jejího tatínka, kterému o minulých Velikonocích uvízlo maso v krku, prožil klinickou smrt, tři měsíce strávil v kómatu a od té doby prakticky bydlí v pražské nemocnici Motol, se ani v poslední době nezměnil.

„Táta nás vnímá. Nemluví kvůli trubičce v krku, ale za tu dobu už jsme se spolu naučili komunikovat mimoslovně. Moc mě mrzí, že si ho nemůžeme vzít na Vánoce. Teď ale byla vlna chřipkové epidemie a všechny pacienty na jeho oddělení to oslabilo. A protože má táta ztrátu imunity a ohrožují ho bakterie, mimo nemocnici prostě nemůže. Ani ten stromeček mít nebude, na respiračním oddělení jsou živé kytky a podobné věci zakázané. Určitě za ním ale zajdeme, dostane dárkem kosmetiku a já mu pustím video, které jsem u nás doma natočila,“ uzavírá Berenika, která doufá, že se jednoho dne stav jejího slavného tatínka změní k lepšímu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.