Nová role francouzské legendy: Pierre Richard v českém filmu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Nová role francouzské legendy: Pierre Richard v českém filmu!

Role kněze mu vysloveně sedí.
Role kněze mu vysloveně sedí. (Foto Dvě slova jako klíč, ara)

Proslavil se před více než půl stoletím jako Roztržitý či Velký blondýn s černou botou. Nyní se Pierre Richard (88) poprvé ve své kariéře objeví v českém filmu! Legendární francouzský herec přijal roli kněze ve snímku Dvě slova jako klíč režiséra Dana Svátka (46). Čas na natáčení si udělal i přes jiné roztočené projekty.

Richard byl v Česku několikrát, hlavně jako vinař prezentující svoji práci. Před kamerou tu ale stanul vůbec poprvé v životě. „Odskočil si z natáčení snímku Jeanne du Barry s Johnnym Deppem, aby v našem filmu ztvárnil roli francouzského kněze Michela J. R. žijícího v New Yorku,“ prozradil režisér Svátek.

Pierre Richard v rámci návštěvy Prahy zasadil vinnou révu v botanické zahradě.

„Jeho přítomnost na place byla povznášející a určitě patří k vrcholům celého natáčení Dvou slov. Děkujeme, milý Pierre, byl jste úžasný,“ vzkázal režisér po poslední klapce, jež padla tento měsíc.

Svátek natočil snímek podle stejnojmenné knihy Josefa Formánka (53). Ten se s Pierrem Richardem během natáčení také potkal. „Kdysi nesmělý, roztržitý blondýn z bijáků mého dětství. Nyní milý, jemný a usměvavý stařec. V očích jiskra mladého kluka. Sebejistý, a přitom laskavý člověk. Legenda,“ opěvuje ho spisovatel. „Velmi si vážím toho, že přijal roli kněze ve filmu režiséra Dana Svátka Dvě slova jako klíč,“ dodal Formánek.

Rozhovor s Pierrem Richardem

Video se připravuje ...

Nervózní z Ivy Frühlingové?

V roce 2007 nazpíval Richard duet La Chanson De Pierre s českou zpěvačkou Ivou Frühlingovou (40). „Úžasně jsem se u toho bavil, jen mi pořád padal mikrofon. Buď za to mohl půvab Ivy, nebo jsem opravdu trochu roztržitý,“ přiznal tehdy herec.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.