Pocta královně, které jste si nejspíš nevšimli: POKLONA PONÍKA | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Pocta královně, které jste si nejspíš nevšimli: POKLONA PONÍKA

Jedna z posledních fotografií královny Alžběty II.
Jedna z posledních fotografií královny Alžběty II.  (Reuters)

Hned dva drobné detaily unikly divákům, když sledovali smuteční procesí s rakví s Alžbětou II. (†96), jak putuje k bráně královského hradu ve Windsoru. A oba se týkají poníka Emmy.

Toho na louku k promenádě Long Walk, po které se smuteční průvod šinul k hradu, dovedl dlouholetý správce královských stájí Terry Pendry (72). Způsobně smekl buřinku a poslední úklonou vyprovodil panovnici k její hrobce. „Nevím, jestli si toho lidé všimli, ale když rakev míjela Emmu, zvedla nohu, jako by se i ona chtěla královně poklonit,“ odhalil dojatý správce.

Lidé s napětím sledují procesí v Hyde parku.

Video se připravuje ...

A ještě jedna věc nebyla na první pohled zřejmá, ale při detailnějším zkoumání snímků fanouškům královny neunikla: Čtyřiadvacetiletý fellský pony měl pod sedlem dečku s jejím monogramem a na něm přehozený jeden z jejích oblíbených hedvábných šátků zn. Hermès. Ty si Alžběta před vyjížďkami (jezdila až do svých 95 let!) uvazovala tzv. na babku, aby ji chránil před vrtochy britského počasí. Podle spekulací britského tisku by měl nyní poník přejít do vlastnictví princezny Anne (72) a její dcery Zary (41).

Rakev Alžběty II. dorazila k Wellington Arch

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.