Proč v Dánsku odebírali královské tituly: Princ miluje švagrovou?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 30. dubna 2024

Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce

Proč v Dánsku odebírali královské tituly: Princ miluje svou švagrovou?!

Dánská královna Markéta II. sebrala čtyřem vnoučatům tituly princ a princezna.
Dánská královna Markéta II. sebrala čtyřem vnoučatům tituly princ a princezna. (profimedia.cz, Reuters)

Doplatily čtyři děti na zakázanou lásku svého otce? Peprné vysvětlení, proč došlo v dánské královské rodině k nevídanému zemětřesení a odebírání titulů, nabízí španělský tisk. Za vším prý vězí fakt, že nejmladší syn královny je hluboce zamilovaný do své švagrové.

Jindy poklidné dánské království zasáhl skandál, když královna Margrethe (82) odebrala tituly čtyřem svým vnoučatům. Změna se dotkne prince Nikolaje (23), Felixe (20), Henrika (13) a princezny Athény (10). Všechno jsou to potomci jejího nejmladšího syna Joachima (53). „S dobou padesáti let, kterou jsem strávila na trůnu, je přirozené ohlížet se zpět i vpřed. Je mou povinností a mým přáním zajistit, aby se monarchie nadále utvářela v souladu s dobou,“ uvedla panovnice.

Sám Joachim potvrdil, že jeho vztahy s bratrem, korunním princem Frederikem (54) jsou komplikované. A vypadá to, že je právě toto pravým důvodem k odebrání výsad jeho dětem. Španělský magazín Vanitatis Elconfidencial totiž tvrdí, že Joachim byl a zřejmě pořád je hluboce zamilovaný do Frederikovy ženy, korunní princezny Mary (50).

Dánská královská rodina uspořádala ples.

Video se připravuje ...

Dokonce se ji v opilosti pokusil veřejně políbit na slavnostním večírku královské gardy. Jeho manželka Marie (46) se musela rdít hanbou, když byla této extravaganci přítomna. Právě ona měla kdysi zalepit díru v Joachimově srdci. Když pochopil, že nemůže získat svou švagrovou, vybral si právě ji...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.