Dohra vzpomínkového koncertu na Waldu: ÚTOK na Matuškovou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Dohra vzpomínkového koncertu na Waldu: ÚTOK na Matuškovou

Matušková zpívala v Divadle Broadway také s Helenou Vondráčkovou.
Matušková zpívala v Divadle Broadway také s Helenou Vondráčkovou. (Foto Aha! – Marek Pátek, Robert Klejch)

Na koncertech, které má v posledních dnech po celém Česku, vzpomíná na svého bývalého manžela Waldemara Matušku (†76). Během turné po rodné zemi ale Olgu Matuškovou (73) vytočila doběla recenze hudebního publicisty Josefa Vlčka (71). Ten si kopl do galavečera k připomínce Waldových nedožitých 90. narozenin v pražském Divadle Broadway.

Josef Vlček koncert, na němž vystoupila i Helena Vondráčková (75) či Bohuš Matuš (49), totálně ztrhal. „Pak tam ještě zpívala Olga Matušková. Nabídla anglickou verzi klasického pop country songu You Needed Me, ale původní interpretka Annie Murray by ji nejspíš nevzala ani do doprovodného sboru,“ napsal na webu iDnes.cz.

Olga Matušková: Waldemar by slavil 90, jeho písničky jsou stále pod kůží

Video se připravuje ...

Neustále dojatá

Olgu, která se na koncert několik měsíců pečlivě připravovala, tím pořádně naštval. „Co je to za člověka? Ta akce měla svůj smysl, já jsem byla neustále dojatá z potlesku Waldových příznivců a tento pán mu nesahá ani po kotníky,“ řekla deníku Aha! Matušková.

Jen pro staré?

Také jí vadí, že Vlček poukázal na většinou starší publikum v sále. „A pro koho ta akce asi byla dělaná? No přece pro Waldovy fanoušky. A hlavně nemá pravdu, přišla i spousta  mladých lidí,“ obořila se na něj na dálku vdova po Matuškovi. 

Olga Matušková a Šárka Rezková: Na koho je pojí vzpomínky?

Video se připravuje ...

Říkají mu Zub

Josef Vlček, přezdívaný Zub, je nejen hudební publicista, ale také rozhlasový dramaturg. Působil v časopisech Melodie (1988 až 1990), Rock & Pop (1990 až 1993) a dalších. Rovněž stál u zrodu první české komerční rozhlasové stanice Evropa 2. V roce 2012 vyšel knižní rozhovor s Josefem Vlčkem nazvaný Zub času (rozhovor vedl novinář Honza Dědek). Je autorem třídílného hudebního slovníku Rock 2000.

Poslední koncert

Olgu dnes čeká poslední koncert před návratem na Floridu. S kapelou Waldovy Matušky vystoupí večer v kulturním domě v Kacanovech na Liberecku.



Přečtěte si
Jaroslav Vašíček
15. 10. 2023 • 12:03

Nechci se nijak dotknout Olgy,kterou mám celkem v úctě,ale musím kostatovat,že co se s ní dal dohromady už to nebyl ten náš Walda,kterého jsmě měli rádi.

illenne
23. 9. 2022 • 11:27

Milan Hříbal V podstatě nebýt Waldemara Matušky, tak o nikdo neví. Žije nejspíše z jeho slávy.

AHel
22. 9. 2022 • 19:40

ten syn je opravdu prapodivný, myslím, že se celý jeho život "hrálo" na tatínka, tak nebyl čas na kluka a tak je z něho jedináček resp. normální ujeťour, ujelo mu už všechno, věk, rodina, atd. Na podiu nemá co dělat, v hledišti ano. Pokud ITák zpíval, tak to je trapas .
Je mi ho v podstatě líto, žil ve stínu otce, nenormálně...

travina
22. 9. 2022 • 14:23

lekno, taky se mějte hezky, až mne to překvapilo, že jsme se shodly , třeba toho bude do budoucna víc

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.