Pavlína Němcová vyrazila do divočiny: Pozoruje gorily v Africe! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pavlína Němcová vyrazila do divočiny: Pozoruje gorily v Africe!

Topmodelka Pavlína Němcová
Topmodelka Pavlína Němcová  (foto CNC - Tonda Tran)

Pořádného dobrodruha v krvi předvádí Pavlína Němcová (50) v Africe. Topmodelka vyrazila na nezapomenutelný výlet do národního parku ve Rwandě za gorilami. A investice několika desítek tísíc korun se rozhodně vyplatila!

Děčínská rodačka si tak plní jeden ze svých snů a ve stylu bioložky Dian Fosseyové (†53), která gorily ve Rwandě proslavila a říkalo se jí Matka goril. V roce 1985 ji mačetou zavraždili pytláci. V roce 1988 byl natočen i úspěšný snímek Gorily v mlze inspirovaný Dianiným pobytem v národním parku.

Bod ze seznamu

Pavlína nahodila safari oblek i se slušivým kloboukem a po boku průvodce a dalších odvážlivců vyrazila cestou necestou za velkolepým dobrodružstvím. „Můžu si odškrtnout ze seznamu. Užasný, nezapomenutelný trek!“ napsala topmodelka ke snímkům, kde se až tají dech, jak blízko se k primátům dostala. Zážitek na celý život ale rozhodně není za hubičku. Rwanda je nejdražší možnou destinací pro výlet za horskými gorilami.

Výlet za 200 tisíc

Pouhá hodina pozorování života goril vyjde turistu, jenž zavítá do parku, v přepočtu na neuvěřitelných 36 tisíc korun. Existují ale speciální programy, díky kterým můžete prožít pět dnů v národním parku Volcanoes a pozorovat gorily horské dlouhé hodiny. Razíte si s průvodcem cestou mačetou a pak se najednou zeleň rozestoupí a vy vidíte to, za co bojovala Dian Fosseyová. S oceňovaným specialistou právě na rwandskou oblast zaplatíte v přepočtu 127 tisíc korun, za 12 dní utratíte podle oblasti ale i 199 tisíc korun.

Topmodelka Pavlína Němcová (48): 32 let v modelingu díky Karasové (71)! Syn (30) se vrátil do Čech

Video se připravuje ...

Díky ochraně se přemnožily

Bioložka Fosseyová se rozhodla gorily zachraňovat, protože kvůli pytlákům hrozilo jejich vyhynutí. Dnes je situace naštěstí opačná. Díky péči a luxusním programům pro turisty, kteří neváhají pořádně provětrat peněženku, se Rwandě podařilo gorily ochránit natolik, až se přemnožily. „Funguje to, protože gorily jsou mimořádná zvířata. Turista tady neplatí 1500 dolarů jenom za možnost je vidět, ale taky aby pomohl financovat záchranu tohoto druhu. Právo vidět je mají jenom ti, kteří se podílejí na jejich ochraně,“ řekla už dříve Veronica Vecelliová, ředitelka programu s názvem Gorilla založeném nadací Fosseyové.

Xindl X a česká Gorila z Ugandy

Pavlína není jediná, kterou okouzlili afričtí primáti. V dubnu 2022 vyrazil pro změnu do Ugandy Ondřej Ládek (43) alias Xindl X. Zpěvák byl ze setkání s gorilami také nadšen, a dokonce i nazpíval píseň s názvem Gorila z Ugandy. „Na gorily jsme narazili už po dvou hodinách putování. Odměnou nám bylo setkání s dvanáctičlennou gorilí rodinkou s několika mláďaty. Vážně jsem nečekal, že si nás k sobě pustí tak blízko,“ popsal zpěvák.

Slavné české modelky, které dobyly svět

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.