Bavič z Menšíkových Silvestrů Hlaváček (88): Našli jsme ho! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Bavič z Menšíkových Silvestrů Hlaváček (88): Našli jsme ho!

Oldo Hlaváček se navzdory osudu usmívá.
Oldo Hlaváček se navzdory osudu usmívá. (Foto Profimedia.cz, Facebook.com, ara)

Přestože už ho na internetu několikrát pohřbili, Oldo Hlaváček (88) stále žije! Legendární slovenský bavič, známý ze Silvestrů Vladimíra Menšíka (†58) či pořadu Vtipnější vyhrává, se objevil v lázních Brusno. Jen málokdo ho ale poznal...

I když se stále vstřícně usmívá, ve svém srdci sčítá Oldo ztráty. Dva roky před kulatou devadesátkou je jich bohužel požehnaně. „Odchodem manželky se mi změnil chod života,“ přiznává posmutněle Hlaváček. Milovaná Boženka (†83) se o vše starala, všechno zařizovala. Zemřeli mu postupně i nejbližší parťáci Ivan Krajíček (†57) a Marián Labuda (†73). „S Mariánkem jsme si slibovali ještě poslední rozhovor, nestihli jsme,“ přiznává smutek nad nečekaným úmrtím Labudy před 4 roky Oldo.

Poslední televizní vystoupení Vladimíra Menšíka

Video se připravuje ...

Smích mu zůstal

Další bolestnou ranou byl odchod z natáčení. Zřejmě negativně zapracoval lockdown v době covidu. Herec vypadl z rytmu, přestal tolik namáhat paměť a musel, ač nerad, na svou profesi rezignovat. Přesto se objevil ve slovenských lázních Brusno na 15. ročníku muzikálového festivalu Jozefa Bednárika (†65) s úsměvem na rtech. „Obdivoval jsem, že vydržel od čtyř odpoledne až do téměř půlnoci sledovat program, smát se a neúnavně tleskat,“ řekl deníku Aha! hudební skladatel Zdeněk Barták (67), který je již sedm let hudebním garantem festivalu.

Pořád v obraze

„Už jenom odpočívám,“ sdělil na vysvětlenou Oldo. „Pořád ale sleduji, co se v kultuře děje,“ ujistil. Na závěr večera dostal Hlaváček za celoživotní dílo »Brusniansku brusnicu« neboli brusinku. Bavič nejvíce vzpomíná na slavný divadelní muzikál Na skle malované, který měl skoro 700 repríz. Hlavní roli Jánošíka v něm hrál Michal Dočolomanský (†66), jenž by se letos dožil osmdesátky. Jako jediný z herců odehrál všechna představení, protože neměl alternaci.

Jaký byl Menšík v soukromí? I když byl nemocný, chrlil vtipy!

Hrál i v seriálech

Hlaváček si zahrál v několika desítkách televizních filmů, jako např. V poslední chvíli, Zůstane to v rodině. Objevil se také v seriálech Panelák, Tajné životy, ZOO a Záchranáři v akci. Ty ale musel před třemi lety vzdát.

Vnučka supermodelkou

Oldo je dědečkem slovenské supermodelky Michaely Hlaváčkové (33). Když jí bylo 15 let, přihlásila ji maminka s babičkou do slovenského národního finále soutěže Elite Model Look, kterou vyhrála a stala se Kenvelo Elite Model Look Slovakia 2004. V únoru 2011 se ocitla ve světovém žebříčku TOP 50 světových modelek.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.