Nebudete tomu chtít uvěřit: LEGENDÁRNÍ AMFORA KONČÍ PO 50 LETECH! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Nebudete tomu chtít uvěřit: LEGENDÁRNÍ AMFORA KONČÍ PO 50 LETECH!

2007: Standa Hložek nosil Jana Rosáka na rukou.
2007: Standa Hložek nosil Jana Rosáka na rukou. (Foto Aha! - Martin Hykl, Robert Klejch a archiv Petra Salavy)

Amforu založil v roce 1974. Tehdy bylo prezidentovi klubu Petru Salavovi (67) 19 let. „Už vím, že 28. září 2024 Amfora skončí,“ řekl Salava exkluzivně deníku Aha!. „Ukončí činnost ve svých padesáti letech, dohraje s legendami jako je Bohdalová, Hložek, Panenka, Dobiáš a další,“ dodal.

Začínalo se v Sadské, končit se bude ve Vrbičanech. Malé obce mají velké kouzlo a drive. „Už jsme se domluvili, postaví tam mobilní tribuny, vybudují odstavné parkoviště, aby se mohli sjet všichni žijící členové Amfory i jejich příznivci,“ prozradil plány Salava. Za ty dva roky bude klubu úctyhodných padesát let a oslaví i 750 zápasů doma a po celém světě, protože Amfora navštívila 35 zemí. I proto se nabízí otázka, proč Petr tak rozjeté a zajeté fotbalové soukolí někomu nepředá. Vždyt je to věčná škoda.

Bohdalová se Šípem pouští hrůzu: Pomalovaní předvedli bojový tanec!

Video se připravuje ...

Blázni došli

„Nejde to. Musel bych najít blázna jako jsem já,“ vysvětluje Petr. Je vidět, že sám má z toho už teď těžké srdce. „Hrajeme celé roky ve velké míře o víkendech, žiju osmačtyřicet let prakticky bez nedělí. A nejsou za to žádné honoráře, nabízím jen pěkný zážitek a cestovné,“ dodává Salava. Stále mu chodí okolo padesáti nabídek na utkání ročně. Pečlivě vybírá, nechce hrát proti renomovaným firmám, kam by třeba přišla jen hrstka diváků.

Udeřila léta

„Je to i generační záležitost. Kdysi jsem předával podklady pro moderování Petru Novotnému, teď bojuje s následky mrtvice a musím to dělat sám. Přišel jsem i o fotografa, fotí nám syn. Lidi mají zdravotní problémy, zestárli jsme. Nejezdíme na zápasy jako jedenáctka, ale raději je nás osmnáct dvacet, kdyby se někomu něco stalo. Ale prosím vás, nechci, aby to bylo smutné povídání a loučení. Vždyť slavíme ojedinělý úspěch, mužstvo je řečeno vinařským slovníkem už pozdní sběr, a to je kvalita!“

Jiřina Bohdalová vyvedla ve Varech vnuky: Čeká je velká cesta!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.