Tajemství moderátorky Terezy Kostkové: Takhle začínala před 22 lety | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tajemství moderátorky Terezy Kostkové: Takhle začínala před 22 lety

2009 Pořad Duety... když hvězdy zpívají uváděla se svým kamarádem Alešem Hámou.
2009 Pořad Duety... když hvězdy zpívají uváděla se svým kamarádem Alešem Hámou. (Foto Aha! – D. Kundrát, archiv P. Salavy a ČT)

Provalilo se to díky covidu. Petr Salava (66) v čase nuceného nicnedělání uklízel a vykoukla na něj fotka, na níž je s Terezou Kostkovou (45). „Bylo to její první televizní moderování. Pak se z ní v tomto oboru stala hvězda. Trochu jsem jí tehdy fouknul do plachet,“ vzpomíná moderátor a prezident fotbalového klubu Amfora.

Dneska se to zdá možná legrační, ale i Kostková, která už roky uvádí spolu s Markem Ebenem (64) přímý přenos taneční soutěže StarDance, stála jednou takříkajíc ve startovním bloku. „To byl rok dva tisíce. Hledal jsem novou kolegyni pro pořad televize Nova BaBeTa neboli Baviči bez tajností. Napadla mě právě Terezka, ale ještě jsem ji osobně neznal,“ vzpomíná Salava na dobu před 22 lety.

Třikrát a dost

Zajel se na »objekt« svého zájmu podívat do Chebu, kde tehdy dcera slavného hereckého páru Petra Kostky (83) a Carmen Mayerové (77) začínala jako herečka v Západočeském divadle. „Moc se mi líbila, tak jsem ji oslovil. Přiznala, že ještě nikdy před kamerou nemoderovala, ale má velkou chuť to zkusit,“ říká Salava. Vyzkoušeli si společnou práci v Železném Brodě a pak už šli rovnou na věc. Režisér pořadu Antonín Vomáčka (80) byl spokojený. Natočili spolu tři pokračování, ale pak zasáhla vyšší moc, na Nově nastaly změny a pořad skončil.

Čestná výkopářka

„Z Terezky se stala výborná, dokonce asi v současné době nejžádanější moderátorka. Snad jsem k tomu přispěl i já,“ dodává Salava, který z Kostkové udělal nejen moderátorku, ale také čestnou výkopářku Amfory. O svých dalších životních setkáních a zážitcích píše v knize Zápisky o válce koronavirové.

Tereza Kostková: O novém filmu i o tom, jak trávila čas během onemocnění covidem!

Video se připravuje ...

Eben ji napoprvé odmítl!

Se svým parťákem ze StarDance Markem Ebenem měla Tereza moderovat už pořad O poklad Anežky České (1994). Tehdy osmnáctiletá, začínající herečka a moderátorka se dostala při konkurzu až do finále, tam ji ale porazila spolužačka Klára Doležalová (dnes 48). „Byla o tři roky starší, asi působila dospěleji,“ míní Kostková.

Co také moderovala

Kostková je dokonce vystudovaná moderátorka. Tomuto oboru se učila (spolu s herectvím) na Vyšší odborné škole herecké. Kromě StarDance v současné době moderuje také:

  • rozhlasový pořad Blízká setkání na ČRo2.
  • Snídaně s Novou (2001)
  • StarDance (od r. 2006 dodnes)
  • Hvězda mého srdce (2008)
  • Duety... když hvězdy zpívají (2009)
  • TýTý (2012)

Tereza Kostková v komedii V létě ti řeknu, jako žena, co moc tlačí na pilu

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.