Pohřeb Ivany Trumpové (†73): Co se dělo v kostele u rakve | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pohřeb Ivany Trumpové (†73): Co se dělo v kostele u rakve

Co se dělo s tělem Ivany po obřadu?
Co se dělo s tělem Ivany po obřadu? (archiv)

Sice se v 90. letech bouřlivě rozváděli, když ji podváděl s herečkou Marlou Maplesovou (58), pro Donalda Trumpa (76) byl nicméně pohřeb jeho první manželky Ivany Trumpové (†73) velmi bolestivý. Svědčí o tom i svědectví přímo z kostela, kde proběhla zádušní mše. Stalo se něco, co nikdo nečekal...

To, že Trump na pohřeb přijde, bylo víceméně jasné tři dny před ním, když přicestoval z Floridy, kde žije, do New Yorku. To, že s sebou na pohřeb vezme i svoji současnou ženu Melanii (56) a jejich syna Barona (16), bylo první překvapení. A to druhé? „Donald Trump v kostele přistoupil k rakvi své bývalé ženy, pohladil ji a pak nad ní nehnutě asi minutu stál. Manželka Melanie stála celou dobu vedle něj,“ řekl Aha! dobře informovaný diplomatický zdroj. „Pak si sedli zpět do lavice. Seděli v druhé řadě, děti v první,“ doplnil.

Nečekané rozloučení s Ivanou Trumpovovou (†73): Pohřeb bez slz! Zato v luxusu

Video se připravuje ...

Pohřbil ji u sebe

Třetím velkým překvapením byla skutečnost, že Trump pochoval první ženu na svém golfovém ranči. Pohřební služba přepravila rakev s ostatky rodačky ze Zlína z kostela na newyorském Manhattanu do městečka Bedminster, kde sídlí Trump National Golf Club. V golfovém centru nechal bývalý americký prezident vybudovat pohřebiště pro sebe i své nejbližší a dětem Donaldu jr. (44), Ivance (40) a Erikovi (38) nabídl, aby jejich maminka spočinula právě tam. „Byla to neuvěřitelně silná žena, která dokázala velet,“ řekl Trump podle The New York Post při ukládání ostatků své exmanželky do země. Hrob je dle serveru decentní, jméno Trumpové je u něj vyryto na žulovém kvádru.

Zpožděný Donald

Německý deník Bild poukázal ma to, že Donald Trump nebyl osobně přítomen asi nejdojemnějšímu momentu celého pohřbu. To když se celá rodina sešikovala pod schody kostela a čekala, až bude moci vytvořit procesí a za zlatou rakví s Ivaniným tělem vejít do chrámu. „Exprezident v té chvíli stále seděl v autě v koloně aut a do kostela vstoupil až asi 10 minut nato s manželkou Melanií bočním vchodem,“ referuje Bild. Americký exprezident má kvůli šíření nepodložených informací a nakonec i k podněcování násilností od loňska zablokované účty na sociálních sítích Twitter, Facebook i Instagram, k pohřbu exmanželky Ivany se tak vyjádřil jen přes sociální síť Truth Social, kterou sám založil.

Pohřeb Ivany Trumpové

Video se připravuje ...

„Velmi smutný den a současně oslava úžasného a krásného života,“ napsal, než vyrazil na obřad, který sestával z rodinného rozloučení v kapli, mše v kostele sv. Vincence Ferrerského a nakonec uložení do hrobu v Bedminsteru v New Jersey. „Nebude to snadné!“ tušil dopředu muž, který měl ke své první ženě, navzdory dramatickému rozvodu, po celý život velmi blízko.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.