František Soukup - Jednu nohu má kratší | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

František Soukup - Jednu nohu má kratší

František Soukup (vlevo), Jakub Prachař (druhý zleva) a Vojtěch Dyk si přizvali k vánoční koledě Lucii Šoralovou.
František Soukup (vlevo), Jakub Prachař (druhý zleva) a Vojtěch Dyk si přizvali k vánoční koledě Lucii Šoralovou. (Aha! – Martin Hykl)

PRAHA – František Soukup (24), syn skladatele Ondřeje Soukupa (56) a Gábiny Osvaldové (54) kulhá, a to už od narození! „Je to pro něho hodně citlivé téma, narodil se s jednou nohou kratší. Snaží se to vždy nějak zamaskovat, křepčí na pódiu s kapelou, takže si toho lidé ani moc nevšimnou,“ řekla deníku Aha! jedna z jeho kamarádek.

V pondělí večer však Františka Soukupa, člena kapely Nightwork, žádné kulhání netrápilo. Společně s Jakubem Prachařem, Vojtou Dykem a Lucií Šoralovou zapěli na benefičním koncertu Konto Bariéry vtipnou koledu, kterou kluci složili za deset minut. „Já jsem začal zpívat slovenskou hymnu, Jakub českou, Vojta to slyšel dohromady a řekl, že by to mohla být parádní koleda, takový náš vtip,“ popsal vznik písně Soukup. Kluci se dokonce na koncert hodili do gala. Poprvé v životě na sebe navlíkli smokingy. „Ne, nejsou naše, půjčili jsme si je, už nikdy bychom je nevyužili, v tom nechodíme,“ řekl deníku Aha! František Soukup. Poprvé s ním na pódiu zazpívala i Šoralová, která je dlouholetou milenkou jeho otce Ondřeje Soukupa a František ji několik let nemusel.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.