Syn Bartošové (†48) Artur Štaidl o minisérii Iveta: Bylo to obtížné čtení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Syn Bartošové (†48) Artur Štaidl o minisérii Iveta: Bylo to obtížné čtení!

Artur Štaidl
Artur Štaidl (Foto: M. Hykl, archiv Blesku)

Dlouho očekávaná premiéra minisérie Iveta proběhla v pražské Lucerně ve velkém stylu. Než se ale vůbec začalo natáčet, bylo potřeba souhlasu Artura Štaidla (25), jediného potomka tragicky zesnulé Ivety Bartošové (†48). Ten po přečtení pro něj nelehkého scénáře odsouhlasil natáčení i s tím, že maminka bude vykreslena nejen s klady, ale také zápory!

Režisér a scenárista minisérie Michal Samir (37) si byl dobře vědom, že potřebuje Arturův souhlas. A počítal prý i s variantou, že ho nedostane. Mladého Štaidla ale svým nadšením a pokorou k postavě Ivety zcela odzbrojil.

Klady i zápory

„Sdělil mi, že jeho záměrem není postavit mé matce pomník, ale odvyprávět příběh, který se k mamince postaví jako k člověku se všemi jeho klady i zápory. To mě oslovilo,“ ocenil Artur Samirův přístup. Ke konečnému souhlasu přispěla i osobní návštěva režiséra, který za ním přišel, vše mu odprezentoval a předal scénář.

Golda se vrátila do života Artura! A Maciuchová pohřeb nechtěla, kolegové i tak plánují loučení

Video se připravuje ...

Ani dobrý, ani zlý

Číst znovu o zesnulé mamince nebylo pro Artura vůbec lehké, ale ke scénáři neměl absolutně žádné výhrady. „Bylo to občas obtížné čtení, ale vždy byl dodržen slib, že je to seriál o lidech, kde nikdo není ten dobrý nebo zlý. Nemyslím, že svět takový je,“ řekl mladý muž, jemuž bylo v době, kdy jeho maminka dobrovolně ukončila svůj život pod koly jedoucího vlak pouhých 17 let. Nezasáhl do toho „Musím dodat, že jsem četl podrobné popisy děje, než se Michal pustil do scénářů, a sám vám potvrdí, že jsem mu do toho jedinkrát nezasáhl,“ dodal Artur na závěr. První díl minisérie Iveta můžete sledovat už zítra na Voyo!

Není to senzace

Minisérie má tři díly, ve kterých tvůrci sledují zpěvaččino dětství, od první návštěvy školního sboru přes úspěchy na pěveckých soutěžích až po cestu za slávou. K té mladičké Ivetě dopomohla také spolupráce se zpěvákem Petrem Sepéšim (†25), do něhož byla zpěvačka bláznivě zamilovaná. Lásku ale překazila Petrova tragická smrt, když na železničním přejezdu skončil v červenci 1985 jeho vůz pod koly vlaku. Touto událostí děj seriálu končí. „Nevyprávíme to jako senzaci. Pro nás je to příběh o dívce z Beskyd, která chce být slavná a milovaná. Když toho ale docílí, o všechno přijde,“ uvedl režisér.

Arturovo rozhodnutí o zesnulé matce! A Zagorové utrpení do konce života

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.