Stropnický se přiznal! Rezignace kvůli milence na spadnutí? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Stropnický kápl božskou! Rezignace kvůli milence na spadnutí?

Martin Stropnický jako velvyslanec porušil pravidla. Milenka Markéta pracuje na ambasádě v Tel Avivu.
Martin Stropnický jako velvyslanec porušil pravidla. Milenka Markéta pracuje na ambasádě v Tel Avivu. (J. Poláček, D. Turek)

Jakmile vyšla najevo Stropnického (65) nevěra, neměla tato informace pozitivní dopad nejen na jeho rodinu, ale, jak se ukazuje, i na jeho působení na ambasádě ČR v Izraeli. Tam totiž platí jasná pravidla, která se ovšem neslučují s tím, jak to tam nyní doopravdy chodí.

Velvyslanci Martinovi Stropnickému kvůli mladé milence začíná pěkně téct do bot! Milostný poměr má totiž vliv i na jeho pracovní povinnosti a manžel herečky Veroniky Žilkové (60) se tak pohybuje na tenkém ledě. Proč? »Staronová« známost podle informací Blesku využívá výhod velvyslanecké rezidence, čímž porušuje oficiální nařízení Ministerstva zahraničí ČR, jak míní i Žilková. „Pokud to tak je, bylo by to proti všem bezpečnostním předpisům, nařízením a diplomatickému protokolu. V rezidenci smí bydlet pouze rodina velvyslance,“ nechala se slyšet.

Žilková dala dohromady umělce z Ukrajiny a vyhlásila Vzkříšení

Video se připravuje ...

Za pravdu jí do jisté míry dává etický kodex ministerstva. „Zaměstnanec se v soukromém životě vyhýbá takovým činnostem, chování a jednání, které by mohly snížit důvěru ve státní správu v očích veřejnosti nebo dokonce zavdat příčinu k ovlivňování zaměstnance,“ je uvedeno v dokumentu.

Agáta Hanychová sekla s kouřením: Strach z rakoviny prsu!

Video se připravuje ...

Velvyslanec zastává mimo jiné také reprezentativní funkci, pod níž určitě nespadá aféra s mladší kolegyní, kterou má být konzulární asistentka Markéta Horňáková. Stropnický tak stojí na hraně etiky a nedělá dobré jméno nejen svému rezortu, ale i vlastní politické kariéře. Nezbývá mu než si uspořádat priority.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.