Nový seriál představí další český národní fenomén: HÁZENKÁŘI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Nový seriál představí další český národní fenomén: HÁZENKÁŘI!

Celá partička herců ze seriálu Házená
Celá partička herců ze seriálu Házená (Foto TV Nova)

Už nejsou mladí ani okouzlující, spojuje je ale láska ke sportu. Když parta kamarádů, která pomalu přichází o ambice, energii a zdraví, dostane pozvánku na první klubové mistrovství veteránů, musí dát starý tým rychle do kupy a začít trénovat. Jak jim to půjde, to ukážou v novém seriálu Národní házená.

Autorem scénáře, spolurežisérem a představitelem jedné z hlavních rolí je Michal Suchánek (56). Je jasné, že o humor nebude nouze. „Někdy ve třetí třídě jsem poprvé přečetl knížku Oty Pavla Dukla mezi mrakodrapy a chtěl být taky duklák. Rozhodl jsem se pro házenou,“ líčí herec. Vydal se na Julisku, ale poslali ho na Aritmu, což je o pár stanic tramvají dál. „Jenže jsem to vždycky přejel, zabloudil, objel půl Prahy a na trénink nikdy nedorazil. Plán stát se úspěšným házenkářem tak záhy padl,“ smutní ještě dnes Suchoš, kterému se ale při psaní seriálu krátká epizoda hodila.

7 pádů Honzy Dědka dnes: Čím Suchánek rozplakal herečky u filmu?

Video se připravuje ...

Partička TJ Nejdek 

Už při psaní seriálu na obsazení. Roli nehrála znalost sportu, ale vhodný typ a vzhled. Parta kamarádů z TJ Nejdek, kteří kdysi získali v národní házené titul, už přece jen zestárla. Musí překonat pohodlnost, lenost a začít trénovat, aby mohla mít naději na úspěch. Někteří herci měli se sportovní přípravou své zkušenosti. Tu největší asi Václav Neužil, který se musel kvůli Zátopkovi dostat do vrcholné formy. „S přípravou na Emila se to nedá srovnat. Z běžeckého tréninku jsem přímo nevycházel, ale to, že jsem celkem sportovní typ, mně určitě pomohlo,“ prozradil s tím, že házenou se během natáčení nenaučil, jen pár pohybů míčem. Na tu by musel Jiří Langmajer  trénovat mnohem víc.

Zbožňovaný: Jiří Langmajer a obyčejný večer dospělého muže s trávou a párky

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.