Průšvih v zahraničí! Vaculík se málem nevrátil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Průšvih v zahraničí! Vaculík se málem nevrátil

Lukáš Vaculík
Lukáš Vaculík (Profimedia)

Doba jde nekompromisně dopředu a ne všichni se dokážou přizpůsobit všemu, co nabízí. Cílem nových technologií by v první řadě mělo být zlehčení života, aby se člověk rychle dostal k tomu, co potřebuje. Ne vždy tomu tak ovšem je, čehož si je vědom i herec Lukáš Vaculík (59), který spíše sází na minimalismus dřívějších let.

V jednoduchosti je síla. Jenomže aby člověk mohl sebevědomě razit toto heslo, musel by se nejdřív umět orientovat v tom, co dnešní doba nabízí. Chytré telefony jsou totiž chytré až tehdy, když se s nimi uživatelé naučí pracovat. A to už tak jednoduché nebývá. Herec Lukáš Vaculík o tom ví své. Moderní technologie pronikly do většiny společenských sfér a je téměř nemožné se jim vyhnout – seriálový Ochránce by mohl vyprávět…

Trailer k seriálu Ochránce

Video se připravuje ...

„Vždycky jsem moc rád cestoval, jenže mám pocit, že dnes je to čím dál víc obtížné, a to nemluvím o pandemii. (…) Je to doba, kdy se musí vyplňovat spousta elektronických formulářů, což je v mém případě obrovský problém,“ přiznal herec v rozhovoru pro magazín Sedmička. Když k tomu má navíc člověk pouze starý dobrý tlačítkový telefon, jako je tomu v případě Lukáše Vaculíka, situace se tím velmi stíží. „Ty dotazníky, odeslání, QR kód oskenovat, prostě tohle se svým tlačítkovým telefonem nedokážu,“ kroutí hlavou herec.

Na cestování je poté nejjednodušší samotná cesta. Jakmile člověk ví, že má vše připravené a může vyrazit, je to v současné době ten nejslastnější pocit. Veškeré zařizování před ní ale mnohdy celkový dojem kazí. A to je bohužel případ i Lukáše Vaculíka. Pouhé tři dny v Benátkách stačily k tomu, aby se herec přesvědčil, že pro něj není možné se všemu přizpůsobit.

Lukáš Vaculík ve filmu Ten, kdo tě miloval: Na stará kolena vzplanul! Nejen láskou

Video se připravuje ...

„Tahle doba, co se týče cestování, není pro mě. Prostě bych z Benátek neodjel. Jedině že bych si koupil v bazaru za sto eur nějaký Fiat Punto a vrátil se domů autem. S tím problém nemám,“ přiznal Vaculík, který záhy poznal, že co člověk nemá zajištěno dopředu, jako by nebylo. „Dříve jste někam přijeli, koupili si vstupenku na místě a šli. Dnes už tohle takřka nejde. Doba je zvláštní,“ dodal herec Lukáš Vaculík.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.