Hvězdy z Peče celá země: SPORY KVŮLI PENĚZŮM! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Hvězdy z Peče celá země: SPORY KVŮLI PENĚZŮM!

»Sofiina volba« pro Českou televizi: Komu přidat, komu vzít?
»Sofiina volba« pro Českou televizi: Komu přidat, komu vzít? ( Pavel Machan, archiv ČT)

Česká televize začala v sobotu vysílat druhou řadu populární soutěže amatérských cukrářů Peče celá země. Ještě předtím ale stála před pověstnou Sofiinou volbou: Komu přidat, komu vzít a koho poslat od válu! Zatímco moderátoři Tereza Bebarová (46) a Václav Kopta (56) si polepšili, porotce Josef Maršálek (39) dostal místo Mirky van Gils (61) novou kolegyni. Co za tím vězí? Jako vždy šlo o peníze...

Temperamentní Mirku si v první sérii zamilovali všichni diváci. Bavila je svými hláškami i růžovou vizáží. Po vysílání se ale stalo něco nečekaného.

Příliš drahé cesty

„Začala se hned plánovat druhá řada a s Mirkou štáb počítal! Ona se ale chtěla domluvit na úpravě smlouvy, hlavně pokud šlo o honorář,“ prozradil Nedělnímu Aha! zdroj z Kavčích hor. „Bydlí v Holandsku, takže slušně zažádala o jeho zvýšení, aby jí to pokrylo náklady na cestování mezi domovem a Českem. A najednou se dozvěděla, že za ní ČT hledá náhradu,“ doplnil.

Cukrářka Mirka van Gils (60): Proč skončila v Peče celá země?

Video se připravuje ...

Odmítá mluvit

Od chvíle, kdy se Mirka o svém vyhazovu dozvěděla, nechce situaci veřejně komentovat. „Musíte se zeptat jinde,“ odkázala nás na Českou televizi. Z Kavčích hor ale do uzávěrky dnešního vydání Nedělního Aha! odpověď na dotaz, proč Mirka van Gils v kulinářské show skončila, nepřišla. „Na téma zvýšení honoráře měli Mirce říci, že jí pořad poskytuje velkou reklamu a tedy i výdělek. Prostě se nedomluvili,“ dodal náš zdroj. Nahradila ji proto cukrářka Míša Landová (47).

Vašek Kopta a Tereza Bebarová: Polepšili si!

Komu se naopak měly honoráře zvednout, jsou moderátoři soutěže Tereza Bebarová a Václav Kopta. Těm ČT podle našich informací nabídla na natáčení druhé řady výhodnější smlouvy. „Své smluvní závazky v žádném případě nekomentuji,“ reagoval Kopta. Navýšení mohlo dosáhnout až 10 % procent oproti původním honorářům.

Nové smlouvy také moderátorům garantovaly, že mohou po celou dobu natáčení nocovat a využívat služeb soukromého zámku Bon Repos, kde celá show loni vznikla. „Soutěž se točila loni v květnu za přísných hygienických opatření a s neustálými obavami, zda nám covid nepřeruší natáčení. Na atmosféře a náladě nás všech se to ale nijak neodrazilo,“ řekla Nedělnímu Aha! Tereza Bebarová.

Peče celá země: Na co se můžeme těšit v nové řadě?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
illenne
14. 3. 2022 • 13:51

Nemyslím si, že by byl honorář paní Mirky tak malý. Jistě, Holandsko je dál, než byla moje cesta do práce. Tu jsem si také platila sama a z mnohem menšího platu.

defakto
13. 3. 2022 • 16:06

... nevím k čemu jsou tam dva moderátoři ? Nestačil by jen jeden , tam by se ušetřilo !

Uživatel_5348500
13. 3. 2022 • 11:52

Máte pravdu, tady je dost cukrářů a nepotřebujem sem tahat lidi z Holandska a k těm hercům bez vzdělání-viz Godla a další, též souhlas. Herců a zpěváků máme v naší malé zemi opravdu až moc, on se každý chce živit tímto směrem, dost se dá na tom vydělávat.

Uživatel_5539728
13. 3. 2022 • 08:39

1.Mirka- dobře šetříme, máme dost cukrářů v ČR
2.Doporučuji něco podobného i ve volbě herců v jiných pořadech
Herci musí mít DAMU nebo konzervatoř zkrátka nějaké vzdělání a pak..hrají a vystupují: Zd. Godla­,Vodoc­hodskýŠ­moldas atd..
Ty zaplatí ČT a my platíme herce, že sedí doma ...a není pro ně práce.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.