Svět řeší: Co zabije Putina a kdo jsou jeho možní nástupci? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Svět řeší: Co zabije Putina a kdo jsou jeho možní nástupci?

Ruský prezident Vladimir Putin (4.3.2022)
Ruský prezident Vladimir Putin (4.3.2022) (Reuters)

Oteklé tváře a strnulý výraz svědčící o velkých bolestech, to jsou prý podle americké zpravodajské služby CIA hlavní důkazy, že ruský prezident Vladimir Putin (69) trpí rakovinou střev. Jiné zdroje naopak sázejí na to, že Putina odstraní některý z jeho generálů.

„Dřív se občas i usmál, ale letos už vůbec ne. Jeho tvář je obrazem agonie umírajícího,“ píše se podle listu Daily Star ve zprávě amerických agentů. Objevilo se ovšem také tvrzení, že se Putin podrobil plastice tváře. Nebo že je na steroidech. „Je v Rusku Brutus? Existuje v ruské armádě úspěšnější plukovník Stauffenberg? Jediná možnost je zabít Putina. Byla by to velká služba lidstvu,“ prohlásil americký senátor Lindsey Graham (66).

Mluvčí Bílého domu Jen Psakiová (43) hned prohlásila, že toto »není politickým postojem vlády Spojených států«. „Diktátora může svrhnout jen prohraná válka nebo vojenský převrat. A ruští generálové by to zvládli, jsou to otrlí zabijáci,“ říká britský historik Anthony Glees (73). Pokud ovšem puč neuspěje, Putin se stane silnější než kdy předtím. „I přesto jsou vojáci jedinou nadějí k Putinově odstranění. Jakmile poznají, že je vede do záhuby, budou jednat,“ tvrdí zase bývalý britský ministr zahraničí David Owen (83) s tím, že by se o vše měli postarat nejbližší generálové ruského prezidenta.

Putinovi zlí muži: Kdo velí armádě a kdo řídí invazi na Ukrajinu?

Video se připravuje ...

I to už tu bylo

Právě vojáci zatkli 26. června 1953 obávaného šéfa tajné policie Lavrentije Beriju (†54), který se po Stalinově smrti snažil strhnout všechnu moc na sebe. Beriju tehdy zatkl osobně slavný maršál Georgij Žukov (†77) a v prosinci 1953 byl popraven. Nikitu Sergejeviče Chruščova (†77) se v roce 1964 podařilo svrhnout bez vojenského zásahu, i když armáda rozhodně nebyla proti. A poslední pokus o vojenský převrat ze srpna 1991 skončil porážkou tvrdého jádra komunistů a rozpadem Sovětského svazu. Takže nějakou praxi už vojáci mají a zůstává otázkou, jak dlouho budou ochotni Putina poslouchat, než se ho rozhodnou zbavit.

KDO NAHRADÍ DIKTÁTORA?

  • Sergej Šojgu (66), ministr obrany
  • Valerij Gerasimov (66), náčelník generálního štábu
  • Nikolaj Patrušev (70), generální tajemník Bezpečnostní rady Ruské federace
  • Dmitrij Medveděv (56), místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace
  • Michail Mišustin (56), předseda vlády

AŽ 8 MILIONŮ UPRCHLÍKŮ

Z Ukrajiny by podle odhadů Evropské komise mohlo kvůli ruské invazi zamířit do dalších evropských zemí až osm milionů uprchlíků. V diskuzním pořadu České televize Otázky Václava Moravce to včera uvedla místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová. EU cílovým zemím finančně pomůže, uvolňuje zatím zhruba 10,3 miliardy korun. Ukrajinu podle odhadů za deset dní od začátku bojů opustilo podle ČTK přes 1,5 milionu obyvatel. V ČR se cizinecké policii podle údajů ministerstva vnitra do soboty přihlásilo přes 42 000 ukrajinských uprchlíků. Celkem žije na Ukrajině zhruba 44 milionů lidí.

Celý článek naleznete v tištěné podobě deníku Aha! (7. 3. 2022)

Přečtěte si
mbmb
7. 3. 2022 • 19:52

Putin chce být stále mlád, má mladou gymnastku.Je po botoxu.Nemci potřebují prodat zásoby zbrani tudíž podle toho budou neutrální.Co dělala EU od 2014? Lezli Rusům do zadku.Medved vyskočil z klece kamarádi s Čínou a bude problém medvěda uklidnit.Zachrani nás Andrejko anebo chytrolin Pohlreich .Z Ukrajiny je Sýrie vše rozbite , A ty kroky EU jsou Vladovi smesne

paralenka
7. 3. 2022 • 10:25

Jojo, paní Jourová, to se rozšoupneme všichni, když dá EU 10,3 miliardy na předpokládaných 8 milionů utečenců! To je cca 1300 Kč na jednoho a už dnes nás i jiné země budou stát několik tisíc měsíčně. Pomoci ano, ale ne tomu, že se vylidní Ukrajina, neboť ti lidé se už většinou nevrátí! Místo jednání!!! a snah o možnost žít klidně v jejich zemí, podporovat konflikt a válečné běsnění, to je fakt to pravé ořechové! Ty chyby jsou na obou stranách a snaha najít řešení nulová!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.