Zelenskyj jako hvězda Václaváku: DÍKY, ŽE JSTE UKRAJINCI! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Zelenskyj jako hvězda Václaváku: DÍKY, ŽE JSTE UKRAJINCI!

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (Profimedia.cz)

Přes tisíc kilometrů daleko, přesto v samém srdci Prahy. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (44) pozdravil z Kyjeva na dálku Čechy na zaplněném Václavském náměstí!

Celý západní svět stojí za napadenou Ukrajinou a v Česku tomu není jinak. Už několikrát v uplynulých dnech na Václavském náměstí proběhly protiválečné protesty a včera Čechům za podporu poděkoval také Zelenskyj osobně. Co vzkázal? V krátkém projevu napřed věnoval památku padlým ukrajinským vojákům, ale i civilistům.

„A chci poděkovat i vám, národům Evropy. Nechci, abyste mlčeli, vycházejte do ulic, podporujte Ukrajinu. Protože jestli nevydrží Ukrajina, nevydrží Evropa. Jestli my padneme, padnete i vy,“ řekl a dodal: „Všichni ve vašich městech jste dnes Ukrajinci a já vám za to děkuji!“. Akci s názvem We All Stand with Ukraine zorganizoval spolek Milion chvilek pro demokracii a kromě Prahy se konala i v dalších evropských městech.

Prezident Volodymyr Zelenskyj promluvil k demonstracím v celé Evropě. Zdravil i protestující v Praze

Video se připravuje ...

UŽ TU BYL

Někdejší komediální herec Zelenskyj se v minulosti v Praze už ukázal. Aha! se podařilo získat fotku z jedné takové návštěvy na Vinohradech. To byl ještě mnohem mladší a o problémech, které dnes jako prezident napadené země musí řešit, vůbec neměl nejmenší tušení...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.