Poslankyně navrhla metál pro Zelenského! Zeman už nad tím sedí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Poslankyně navrhla metál pro Zelenského! Zeman už nad tím sedí

„Potřebuju munici, ne odvoz,“ vzkázal západním mocnostem před časem Zelenskyj, když mu chtěli pomoci odejít z ostřelovaného Kyjeva.
„Potřebuju munici, ne odvoz,“ vzkázal západním mocnostem před časem Zelenskyj, když mu chtěli pomoci odejít z ostřelovaného Kyjeva.  (Foto ČTK/M. Dunham, RF, M. Štěrba)

Stojí za svými lidmi, vymýšlí, jak ukončit konflikt a zároveň odmítá evakuaci z ostřelovaného Kyjeva. To je ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij (44). A podle české poslankyně by měl jeho odvahu ocenit i náš stát!

Poslankyně Barbora Urbanová (30, STAN) včera uvedla, že Zelenského navrhne na státní vyznamenání a zveřejnila i důvody, proč by si podle ní ukrajinský lídr metál zasloužil. Zaprvé prý bojuje nejen za svoji zemi, ale tím, že se snaží zastavit šílícího Vladimira Putina (69) i za celou Evropu. Zadruhé si stojí za svým.

Sjednotil Evropu

„Mohl by kšeftovat jako někteří jeho předchůdci, ustupovat, opustit zemi a lidi tam nechat. To neudělal. Jeho statečnost probouzí to nejlepší v nás,“ uvedla Urbanová na Facebooku. A jako třetí, možná nejsilnější důvod, vidí, že Zelenskij sjednotil Evropu a probudil v Češích lidskost, díky níž nyní pomáhají uprchlíkům a posílají peníze na frontu.

Má jeho obdiv

Státní vyznamenání přijme z rukou prezidenta republiky Miloše Zemana (77) už příští týden 7. března kolem 70 lidí (v minulých dvou letech se ceremoniál neuskutečnil kvůli pandemii covidu). Přibude tam, byť v nepřítomnosti, další jméno? „Předám informaci o této iniciativě panu prezidentovi, aby se jí už teď mohl začít zabývat,“ napsal Aha! mluvčí Hradu Jiří Ovčáček. Hlava státu v posledních dnech o Ukrajině a jejímu lídrovi mluví obdivně. Je pro, aby tam mohli jít bojovat Češi, i aby země zahájila kroky pro vstup do Evropské unie.

Medaile v říjnu?

Urbanová ale svůj návrh hodlá podat ke schválení Sněmovně, na což je standardní lhůta do 31. března. Pokud by Zeman počkal, až vše projde schvalovacím procesem, tak by mohl Zelenskému metál dát až 28. října.

Přečtěte si
adeso
28. 3. 2022 • 10:34

jak budou vládnout blbci??? vždyť tu vládne celá idi----- Evropa za vydatné pomoci USA !!!! Těch pár normálních zemí, které se nechtějí nechat zatáhnout do války jsou podle vás BLBCI ????

adeso
28. 3. 2022 • 10:25

ne že tady, ale podělal se celý svět. Je to těžký psychopat, který věděl dávno ve svém věku co je to hajlování!! Nastrkuje civilní lidi s dětma a rozehnal je po celé Evropě!!! To jsem ještě fakt neviděl a ani neslyšel, ale co se divím dneska se svět v pr... obrátil.

koloman
26. 3. 2022 • 17:35

Ten Zeman se asi už fakt p.o.s.r.al Zelenskyj je u mě normální válečný štváč jenom pořád vyřvává co všechno chce kopl bych ho tak akorát do p.r.d.e.le

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.