Ženská válka! Političky a modelky s puškou proti okupantům | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Ženská válka! Političky a modelky s puškou proti okupantům

Nejen muži jsou odhodláni postavit se okupantům.
Nejen muži jsou odhodláni postavit se okupantům. (Ministerstvo obrany Ukrajiny)

Zatímco všichni ukrajinští muži od 18 do 60 let musí bránit svou zem před ruskými okupanty, ženám povinnost bojovat nikdo neukládá. Přesto se zbraní chopilo i nežné pohlaví, mezi nimi političky či modelky.

Kira Rudiková (36)

Jednou z takových je lídryně ukrajinské parlamentí strany Hlas. Mladá politička Kira Rudiková přitom přiznala, že než minulý čtvrtek vypukla invaze, plány měla úplně jiné. „Plánovala jsem dnes sázet tulipány a narcisy na dvorku. Místo toho se učím, jak střílet ze zbraně. Připravuji se na další noc útoků na Kyjev. Nikam neodcházíme,“ informovala na sociálních sítích.

Olena Zelenská (44)

„Mí drazí lidé! Ukrajinci! Dívám se dnes na vás na všechny. Všechny vás vidím v televizi, na ulicích, na internetu. Vidím vaše posty a videa. A víte co? Jste úžasní! Jsem pyšná, že s vámi žiji ve stejné zemi. Dnes nebudu panikařit a plakat. Budu sebevědomá a klidná. Dívají se na mě mé děti. Budu vedle nich a svého muže a s vámi,“ uvedla první dáma Ukrajiny v emotivním příspěvku.

Olena Zelenská

Natalia Kličková (48)

Manželka starosty Kyjeva a bývalého boxera Vitalije Klička (50) na Instagramu zveřejňuje příspěvky. „Apeluji na vaši lidskost a na vaše vědomí. Nezůstávejte lhostejní, neodvracejte zrak od toho, co se děje. Všichni potřebujeme mír,“ vyzývá zpěvačka. Nyní se nachází v bezpečí německého Hamburku, zatímco její muž s bratrem Vladimirem (45) brání město se zbraní v ruce.

Natalia Kličková



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.