Skromný bungalov na stáří? Zemanův palác je větší než čtyřdomek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Skromný bungalov na stáří? Zemanův palác je větší než čtyřdomek

Malý bungalov na důchod se trochu vymknul kontrole
Malý bungalov na důchod se trochu vymknul kontrole (Blesk:David Malík, CNN Prima News)

Když hlava státu prohlašovala, že si postaví malý skromný bungalov na klidné stáří, dalo se čekat, že to nebude žádná ratejna. Jeho rozestavěné sídlo ale připomíná spíš palác z Dallasu. Odhadní cena investice se podle odborníků šplhá k 15milionům. 

„Na vilu nemám, ale mám celoživotní úspory, které mi umožní koupit si malý bungalov a v něm budu mít jednu místnost naplněnou knihami, bude tam houpací křeslo, budu si číst zajímavé knihy,“ plánoval si Miloš Zeman (77) v době, kdy v Lánech kupoval pozemek za výhodných 2 a půl milionu korun. 

Zeman o skartaci vrbětického spisu: Bouře ve sklenici vody

Video se připravuje ...

Výsledné dílo se ale jaksi utrhlo ze řetězu. Podle zjištění Blesku má sídlo 300 metrů čtverečních obytné plochy, jelikož je zasazeno do svahu, část domu je dvoupodlažní a za pakatel se tedy rozhodně nepořizoval. „Hodnota celé stavby včetně pozemku, pokud by se na dnešním realitním trhu prodávala, bude cca 20 až 25 milionů korun,“ uvedl realitní makléř Daniel Kotula. 

„Je to velký dvoupodlažní dům. Je vidět, že na to majitel měl peníze,“ sdělil Blesku architekt Josef Smutný a dodal: „Samotný dům vypadá, že je stejně velký nebo větší jako ten čtyřdomek vedle.“

Do velkolepého sídla se má Zeman přestěhovat s rodinou poté, co skončí v úřadu. Vzhledem k tomu, že na domě aktuálně probíhají dokončovací práce, je ale možné, že bude obytný už dřív. 

Prezident Zeman zdravil "čínské přátele". Mluvil o blízkosti České a Čínské lidové republiky

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.