Šéf Lesní správy měl jít sedět! Zeman: Nevadí! Máš milost! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Šéf Lesní správy měl jít sedět! Zeman: Nevadí! Máš milost!

Prezident Miloš Zeman
Prezident Miloš Zeman  (CNN Prima News)

Sám rád bije na poplach kvůli korupci, včera ji ale bez skrupulí odpustil. Prezident Miloš Zeman (77) včera udělil nečekaně milost šéfovi Lesní správy Lány Miloši Balákovi (55). Ten měl kvůli ovlivňování veřejné zakázky jít podle soudu na 3 roky do lochu!

Co tvrdí soud? Že Balák zvýhodnil při zadávání dvousetmilionové veřejné zakázky kolem vodní nádrže Klíčava v Lánech podnikatele Libora Tkadlece. Balák za to dostal kromě 3 let v base pokutu 1,8 milionu korun a čtyřletý zákaz činnosti, sám Tkadlec podmínku a trest. Jenže Zeman to vidí po svém. „...dospěl k závěru, že pro přísné odsouzení nebyla zřejmě rozhodná povaha činu, ale i to, kde odsouzený pracuje, což je hledisko, které trestní právo nezná,“ stojí v prohlášení Hradu.

Metál po Zelenského: Projev Miloše Zemana při předávání státních vyznamenání

Video se připravuje ...

„Soud, který mě poslal na tři roky do vězení, uznal, že jsem se na stavbě nijak neobohatil, ani nevznikla žádná škoda,“ napsal Balák Aha! s tím, že trvá na své nevině a že je prezidentovi vděčný, že ho »podržel«. Prý jde o zpolitizovaný proces. Oslovení politici napříč spektrem to ale považují za skandální a účelové využití pravomoci milosti, kterou Zeman v začátku prezidentského mandátu slíbil nepoužívat vůbec, poté jenom pro nevyléčitelně nemocné. Tím Balák podle dostupných informací není...

Miloš Balák

Přečtěte si
AHel
31. 3. 2022 • 23:15

Kdo ví jak to bylo, vládě slepenců a zkorumpovaným, hysterickým nevzdělaným novinářům nevěřím ani nos mezi očima. Jsem schopna věřit, že na každém šprochu pravda trochu, že to bylo zpolitizované, vláda dělá více škody než prezi­dent­....sp­rosťár­na.

rydlo
30. 3. 2022 • 12:58

stekavka
30. 3. 2022 • 05:13

Oprava Klaus

stekavka
30. 3. 2022 • 05:12

Když Havel propustil plno vrahů,Hlaus svoje kamarády kvůli kterým lidi nemají bydlení je v pohodě,ale tohle je proti tomu nic

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.