Ze zákulisí Devadesátek: VYSTŘIŽENÁ MRTVOLA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Ze zákulisí Devadesátek: VYSTŘIŽENÁ MRTVOLA!

To je síla! Výraz Ondřeje Sokola coby nadporučíka Tůmy mluví za vše.
To je síla! Výraz Ondřeje Sokola coby nadporučíka Tůmy mluví za vše. (Foto ČT)

Seriál Devadesátky láme rekordy ve sledovanosti. Úspěch je přičítán opravdovým příběhům a také reálnému prostředí, kde se kriminální případy odehrávají. Dramaturg Tomáš Feřtek (59) prozradil, že při výlovu sudu se zavražděnými podnikateli filmaři využili i původní pontony z orlické přehrady a že rekvizita mrtvoly byla až příliš opravdová!

Pontony jsou duté plováky či speciální čluny zkonstruované ke stavbě plovoucího mostu nebo jiných speciálních plovoucích staveb. V seriálu byly využity pro výlov sudů z Orlické přehrady, kdy je potřebovali k pohybu po plovoucí lodi vyšetřovatelé a potápěči.

Seriál Devadesátky sleduje skutečné kauzy té doby

Video se připravuje ...

Archivní videa

Autentičnost tak byla zachována i během náročných obrazů na Orlíku. „Pontony, na nichž se točilo, jsou ty samé co původně, protože při natáčení scén lovení se vycházelo hodně z archivních videí,“ řekl Feřtek také s tím, že při finální práci ve střižně jim dala celkem zabrat rekvizita, jež představovala tělo vyndané z jednoho z orlických sudů.

Špičková rekvizita

Při pohledu na pitevní stůl přivíral při nedělním díle oči nejeden z diváků. Aby také ne! „Ta první mrtvola, co ji vytáhli v sudu, byla udělána velmi přesvědčivě. Byla to špičková rekvizita, ale postupně jsme většinu scén museli vystříhat, protože byla přesvědčivá až příliš,“ vysvětlil dramaturg minisérie, jež se uzavře už tuto neděli večer.

Dobrodružství ruské mafie v ČR: Skutečný příběh plný brutality

Video se připravuje ...

Rekordní sledovanost: 2 293 000 diváků!

Předposlední díl Devadesátek opět překonal hranici 2 milionů diváků a už popáté se stal seriál jedničkou celého nedělního dne. Českou televizi si večer pustilo neuvěřitelných 2 293 000 diváků starších 15 let. Podle rostoucího zájmu se dá očekávat, že poslední díl znovu prolomí rekord ve sledovanosti.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.