Diváci v šoku! Slunečná, Zoo, 1. Mise či Prostřeno! zmizí z obrazovky? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Diváci v šoku! Slunečná, Zoo, 1. Mise či Prostřeno! zmizí z obrazovek?

Uživatelé služby O2 TV budou od prvního března odstřiženi od kanálů Primy
Uživatelé služby O2 TV budou od prvního března odstřiženi od kanálů Primy (FTV Prima)

Diváci O2 TV od prvního března přijdou o kanály FTV Prima, televizi se nepodařilo s operátorem O2 dohodnout na podmínkách. Fanoušci pořadů Prostřeno! nebo Slunečná tak budou muset využít jiných placených služeb. Co se stalo?

„Bohužel ani přes veškerou naši snahu se nám nepodařilo domluvit se na nových podmínkách spolupráce se společností O2 Czech Republic. Vzhledem k tomu, že společnost O2 Czech Republic nadále nabízí svým klientům kanály televize Prima, aniž by s námi měla uzavřený platný kontrakt, rozhodli jsme se, že nejpozději 1. března ukončíme této společnosti distribuci svých kanálů,“ oznámil Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima ve svém prohlášení.

„Od začátku se snažíme o maximální spolupráci, nechceme naše diváky připravit o funkce, na které jsou zvyklí a hojně je využívají. Skupina Prima přišla s nepřijatelnými podmínkami – nejen se zvýšením poplatků za distribuci kanálů, ale ještě přemrštěným “výkupným“ za to, aby lidé mohli využívat i nadále zpětné zhlédnutí a přetáčení programů,“ uvedla v reakci na kroky televize Anna Lenerová, šéfka obsahu O2 TV.

Mediální zástupkyně Primy Gábina Semová ovšem tvrdí, že O2 TV dosud vysílala pořady Primy bez platného kontraktu. „Proto jsme ji vyzvali, aby s námi smlouvu uzavřela, nebo přestala naše kanály neoprávněně šířit. Společnost O2 Czech Republic uvádí veřejnost v omyl svým tvrzením, že navyšujeme poplatky o 2500 %. Za distribuci deseti lineárních kanálů a odloženou sledovanost požadujeme navýšení poplatku o nízké jednotky korun za jednu domácnost (méně než 5 Kč).“

Hvězdy nového seriálu ZOO Pecháčková a Bilina: Co jim sežral nosorožec?

Video se připravuje ...

A jak se k problému staví telefonní společnost? Podle svého prohlášení O2 bude dále bojovat za své zákazníky, kterým chce FTV Prima vzít nastavením nových pravidel všechny technické výhody a funkcionality, které vyhledávají u IPTV. Je to především možnost přetáčení obsahu a reklam. O2 chce zákazníkům tuto základní a nejoblíbenější funkci IPTV zachovat v podobě, jakou ji znají a využívají dnes.  

Jednání, která v posledních měsících probíhala, ukončila TV Prima útočnou medializací a výhružkami divákům O2 TV. „Od začátku jednání Primě jasně říkáme, že technické řešení, které po nás požaduje, by znamenalo zásadní zhoršení zákaznické zkušenosti a nese s sebou v důsledku také další potenciální rizika. Naší prioritou je ochrana diváků ve všech směrech. Jasně jsme deklarovali, že chceme jednat a najít společnou cestu, a velmi nás mrzí, že Prima využívá své kanály k nátlaku a bere si naše zákazníky jako rukojmí k demonstraci síly. Odmítáme hodit klienty IPTV, ať už jakékoli společnosti působící na českém trhu, přes palubu. Chceme najít takové řešení, které nebude znamenat extrémní zdražení nebo odebrání funkce přetáčení reklam a vysílání, ale chceme, aby bylo vše zachováno v podobě a rozsahu, v jakém znají zákazníci vysílání teď,“  uvedl David Solnař, tiskový mluvčí O2 TV. 

Operátor O2 nepovažuje jednání za definitivně ukončené. Hlavní snahou je ochránit všechny zákazníky, kteří IPTV vysílání využívají. Z toho důvodu O2 považuje podmínky, které FTV Prima diktuje, za přemrštěné a nereálné. „Omezení zpětného zhlédnutí se postupně v nějaké podobě dotkne všech společností poskytujících IPTV na českém trhu a tím pádem také všech zákazníků. Těm bychom ostatně chtěli také poděkovat za to, jak nám na našich sociálních sítích i na všech profilech Primy vyjadřují neskutečnou podporu. Je to pro nás velká motivace. Utvrzuje nás to v tom, že jdeme jedinou správnou cestou,“ doplňuje Anna Lenerová, šéfka obsahu O2 TV.



Přečtěte si
hanecek
8. 2. 2022 • 23:51

Autor/ka článku s nickem APK je póvl, neznající novinářskou povinnost - ověření informací. Ale třeba rád/ráda dá...

aveneta
4. 2. 2022 • 09:11

Jsme lidé různí....proro je tolik TV stanic si vybrat Prima má sem tam něco zajímavého proto jí nelze odsuzovat což tady referuje jardavozenbouch... pokud si neumí najít zájem na mnoha stanicích tak je zapšlý děda, který se ventiluje zde

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.