Sebevražda při Výměně manželek: Tlak režiséra? Nemorální, ale nevinné! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Sebevražda při Výměně manželek: Tlak režiséra? Nemorální, ale nevinné!

Režisér Jan B. (vlevo) se svým obhájcem u opavského soudu.
Režisér Jan B. (vlevo) se svým obhájcem u opavského soudu. (Foto Aha! – Karel Janeček, TV Nova)

Při natáčení reality show Výměna manželek spáchal sebevraždu jeden z účastníků, policista Stanislav K. (†42). Podle obžaloby ho k ní dohnal externí režisér a kameraman TV Nova Jan B. (43). Soud včera rozhodl o jeho nevině.

Oběšeného v lese našel svého tátu jeden ze synů krátce poté, co objevil dopis na rozloučenou. V něm jeho otec psal, že mu spolutvůrce pořadu vyhrožoval obviněním z rasismu, vyhazovem z práce či zatčením v přímém přenosu. Údajně jím byl vyprovokován k poznámkám proti Romům, které měl pronést na adresu náhradní manželky Grety F. z Litovle.

Necítí žádnou vinu

„Je mi opravdu velice líto lidské tragédie, že přišli synové o tátu a manželka o muže. Mohu ale taktéž prohlásit, že necítím vůbec žádnou vinu,“ vyjádřil účast rodině Jan B.

Nemorální jednání

„Zprošťuje se obžaloby,“ řekl závěrem jednání soudce Libor Havelka. Soud rozhodoval na základě výpovědí svědků, ale též promítal nikdy nezveřejněné záběry z natáčení osudové výměny. „Podle soudu mohlo být jednání pana obžalovaného nemorální a porušující lidskou důstojnost. Vina nebyla ale prokázána,“ dodal soudce.

Výměna manželek: Jídlo z popelnice!

Video se připravuje ...

Štáb mu hrozil milionovou sankcí?

Režisér Stanislavovi K. údajně hrozil milionovou sankcí za to, že výměnu hodlal předčasně ukončit. „Z natáčení chtěl Standa odstoupit, protože mu prý někdo umřel v rodině. To se nelíbilo jednomu člověku z externí firmy, co pořad natáčela,“ řekl už dříve Aha! rodinný známý. „Řekl, že ze Standy v pořadu udělají rasistu, protože náhradní manželka byla Romka. Taky vyhrožoval, že mu zařídí vyhazov od policie,“ řekl u soudu svědek.

Greta: Bál se zatčení v přímém přenosu

Vyměněná manželka Greta F. z Litovle strávila s policistou poslední dny před jeho sebevraždou. Na policii vypověděla, že si bral jednotlivé účastníky Jan B. do ústraní a tak je nutil, aby mu do kamery říkali takové názory, jaké on potřeboval. Narážel podle ní na to, že je romského původu. „Chtěl, abych mluvila, co on chce, na tu kameru. I to, co jsem říkal nechtěla. Aby zvýšil sledovanost. To samé tlačil též na policistu Standu, ten se kvůli němu bál o práci, že ho zatknou v přímem přenosu. Vydíral ho,“ řekla u soudu síně Greta F.

Co bylo v dopise na rozloučenou?

„ Doufám, že mě pochopíš. Hrozí mi trestní stíhání z Výměny manželek a já bych to asi nevydržel. Omlouvám se, že je to v tuto nevhodnou dobu, rozděl peníze, jak uznáš za vhodné. Myslím si, že to bude lepší než ostuda a trpění na obou stranách, budu na vás myslet a kontrolovat. Doufám, že naše děti vychováš a budou mít vlastní děti, moc bych si to přál. Miluji Tě a naše děti,“ napsal policista své ženě v dopisu na rozloučenou. Poté se 11. srpna 2020 oběsil v lese.

Výměna manželek: Zelenina a ovoce z popelnice!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.