MICHAL NOVOTNÝ V DEVADESÁTKÁCH: Tajemství jeho proměny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

MICHAL NOVOTNÝ V DEVADESÁTKÁCH: Tajemství jeho proměny

Podoba Novotného s Jonákem je neskutečná.
Podoba Novotného s Jonákem je neskutečná. (ČT)

Za dokonalou proměnou Michala Novotného (42) v krále podsvětí Ivana Jonáka (†59) v seriálu Devadsátky stojí práce uměleckých maskérů. Jen kudrnatou paruku vyráběli na míru celý měsíc a potřebovali k tomu sehnat dvacet deka kvalitních vlasů.

Umělečtí maskéři Martin Valeš Martin Větrovec si dali mravenčí práci a dohledávali všemožné podklady a fotografie, aby věděli, jak přesně Jonákův účes vypadal. Ikonické kudrnaté háro se jim pak povedlo na jedničku. Nejobtížnější prý bylo vyrobit paruku na míru, aby na Novotného hlavě vypadala přirozeně.

Martin Finger v Devadesátkách převzal roli Polívky: Z čeho mu nebylo dobře?

Video se připravuje ...

„Máme výhodu, že si to umíme vyrobit sami, takže bylo potřeba sehnat kvalitní vlasy. Měsíc jsme strávili na výrobě. Na paruku bylo potřeba asi dvacet deka vlasů,“ řekl Valeš s tím, že kromě paruky herec další líčení nepotřeboval. Mimo namaskování obličeje, kdy se stal v nedělním díle obětí útoku a maskéři museli vytvořit, jak ho škrábla v obličeji kulka. Samotný Novotný byl z výkonu obou umělců nadšený.

„Myslím si, že za devadesát procent úspěchu vděčím maskérům, protože to, co odvedli za práci, je neuvěřitelné,“ nešetřil chválou Novotný, jehož role byla sice epizodní a skončila nedělním druhým dílem, ale svým excelentním výkonem převálcoval všechny. Pražská mordparta tak má mafiána Jonáka, kterého dostala za mříže za objednávku vraždy manželky Ludviky (†34) »z krku«, ale další drsný případ, z kterého všechny zamrazí, na ně čeká už v neděli od 20.10 v České televizi.

Trailer k seriálu Devadesátky

Video se připravuje ...

Typický účes? Inspirovali se Jágrem

Nejmladší z vyšetřovatelů Kryštof Bartoš (29) alias Tomáš Kozák, který je jakýmsi alter egem bývalého kriminalisty Josefa Mareše (58) z jehož pera seriál vznikl, nosí taky velmi oblíbený devadesátkový účes. Takzvaně na Jágra. „Móda mulletů, tedy účesů nazývaných vpředu byznys a vzadu párty, u nás vzešla zřejmě z touhy lidí napodobit hokejistu Jaromíra Jágra, který nechtěl, aby se mu pod helmou potila hlava a zároveň toužil po tom mít dlouhé vlasy,“ řekl Valeš. A jak dodal, s Kryštofovými vlasy neměli tolik práce, protože si herec nechal narůst delší vlasy a použili jen část paruky.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.