Dalibor Janda po roce od boje o život: Infarkt si sám přivolal | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Dalibor Janda (68) po roce od boje o život: Infarkt si sám přivolal

Dalibor Janda
Dalibor Janda (Hykl, Kundrát)

Všechny vyděsilo, když Dalibor Janda (68) skončil na koronárním oddělení a nevypadalo to s ním vůbec dobře. Naštěstí se zpěvák z nejdříve děsivých prognóz vysekal. A nyní, rok po kolapsu, přiznal, že si svůj osudový den s infarktem tak nějak sám napsal...

Za vše prý můžou slova písně Moment z Daliborova posledního alba, které se i stejně jmenuje! Vzhledem k tomu, že Janda věří na věci mezi nebem a zemí, samotného zpěváka mrazí, když má o tom vyprávět. „Blbě se mi to říká, ale text k písni Moment jsem napsal dva týdny předtím, než mě odvezli s infarktem do nemocnice,“ prozradil »Hurikán« v pořadu 7 pádů Honzy Dědka. „Moje žena říká, že jsem si napsal osud. Mám vždy husí kůži, když o tom mluvím. Už o tom nechci hovořit,“ dodal Dalibor. Má své důvody, proč se s nikým o svém zdravotním stavu nechce bavit.

Denně cvičím

Kvůli srdeční příhodě museli lékaři zpěvákovi dvakrát operovat srdce a jeho stav byl velmi vážný. Z nejhoršího se dostal a začal se o své tělo lépe starat. Změnil jídelníček a začal sportovat. „Mám dole šest kilo a můj lékař z toho má radost,“ prozradil Janda v červenci 20121. „Denně také cvičím, šlapu na kole,“ pochlubil se zpěvák. Na další zážitky z Daliborova života se můžete těšit dnes ve 21.35 na Primě.

Dalibor Janda na pohřbu Mekyho Žbirky: Byli jsme konkurenti, kteří se popichovali

Video se připravuje ...

Co je v písni Moment?

■ Pak v jeden moment, hledáš správný směr a nasloucháš, že v životě to nejde, jak bys chtěl.
■ Moment, poradíš si sám, chyba, vzápětí, a rázem vůbec nevíš, kudy kam.
■ Pro ten moment, bohatý je stůl, chvíli zaváháš a hned všeho máš míň než půl.
■ Vesmírný moment, bouře a po ní klid, tak čekej dál na osud, co se bude dít.
■ Pak jednou zase přijde moment a narodí se svět a potom život tvůj, ten dar co nejde vrátit zpět.

Několikrát krůček od smrti

Srdeční kolaps nebyl jedinou příhodou, kdy šlo zpěvákovi o život. Na vojně kousek od něj vybuchl granát, jehož střepina zranila důstojníka. Pak se na Kubě hrdinně vrhl do vody, i když na břehu vlála černá vlajka. „Říkal jsem si, co se může stát. A najednou jsem se nemohl dostat na břeh, začal jsem blbnout a bláznit. Odvanulo mě to dál a dál, už jsem nemohl. Najednou jsem viděl červenej a růžovej svět, zmizel jsem, nevnímal,“ popisuje Janda okamžiky, kdy už myslel na nejhorší.

Zahradní sbírky Dalibora Jandy

Video se připravuje ...

Naštěstí ho zachránil kubánský potápěč. Ani cesta z Kuby zpět se neobešla bez problémů. „Letěli jsme přes bermudský trojúhelník, kde byla obrovská bouře, propadli jsme se asi kilometr,“ vzpomene na chvíli, kdy mu šlo o život.



Přečtěte si
egyptanka
18. 1. 2022 • 08:59

Měla jsem o něj strach i když jsem sama v té době ležela v nemocnici po vážné a těžké operaci. Je to můj celoživotní idol. Jsem ráda,že vše dobře dopadlo. Ještě se nezahojila rána po Karlu Gottovi,to by nám ještě scházelo. Daliborovi pár kilo dole sluší a přeji mu jen to nejlepší.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.