David Rath po propuštění z kriminálu: Pustím se do práce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

David Rath po propuštění z kriminálu: Pustím se do práce!

Bývalý středočeský hejtman David Rath po svém propuštění (11.1.2021)
Bývalý středočeský hejtman David Rath po svém propuštění (11.1.2021) (Blesk:ROBERT KLEJCH / CNC Robert Klejch)

3,5 roku včetně vazby si odseděl, teď si bude muset zvyknout na svobodu! Bývalého hejtmana Davida Ratha (56) včera pustil brněnský krajský soud po polovině odpykaného trestu za korupci. Kam vedly jeho první kroky?

Přesně v půl dvanácté včera odpoledne opustil Rath věznici v Brně-Bohunicích. S krabicí od televize, taškou v ruce a respirátorem na obličeji nastoupil čerstvě propuštěný vězeň do modré dodávky a rychle odjel. Deníku Aha! ale sdělil, kam povedou jeho první kroky po opuštění věznice. „Musím se podívat, co je nového, a pustím se do práce. Logicky se těším, jak si popovídám se syny,“ napsal v esemesce Rath.

Vyhráno nemá

Krajský soud v Brně své včerejší rozhodnutí poslat Ratha na svobodu nezdůvodnil, jednání bylo neveřejné. Zcela vyhráno Rath ale ještě nemá. V dubnu by se měla znovu projednávat tzv. druhá větev rozsáhlé korupční kauzy. Tam by si měl verdikt vyslechnout také bývalý Rathův komplic Petr Kott (59). Ten byl na svobodu propuštěn už loni po odpykání tří let z šesti vyměřených.

David Rath odjíždí v modré dodávce z brněnské věznice.

Video se připravuje ...

Za rodinou do Hostivice

Rath je profesí lékař a zázemí má v středočeské Hostivici – dům a lékařskou ordinaci, v níž pracuje jeho žena Eva (56). žije tam i jeho někdejší (a možná i současná) milenka Renata (53). S každou z žen má jednoho syna. Na tiskové konferenci, kterou uspořádal včera večer, dodal, že bude pokračovat v lékařské praxi, které se věnoval i ve věznici, a pokusí se doplatit 10milionové penále, které je součástí jeho trestu – prý je v půlce. Dodal také, že si uvědomuje, že udělal nějaké chyby, a naznačil, že si čas za mřížemi zasloužil...

Kauzy, kauzy, kauzičky

Ještě coby středočeského hejtmana jej policie zadržela v polovině května 2012 s krabicí, v níž bylo sedm milionů korun. Podle policie šlo o úplatek za zmanipulovanou zakázku týkající se opravy buštěhradského zámku. Kauza byla rozdělena, ve druhé větvi kauzy prodloužil Krajský soud v Praze Rathovi nepravomocně trest ještě o rok, případem se ale bude zabývat odvolací vrchní soud.

Víte, že...

...Rath odešel z basy se 7letou podmínkou, během níž se nesmí dopustit protiprávního jednání?



Přečtěte si
hillaarkaa
12. 1. 2022 • 14:14

Obětní beránek korupčníků... Nezávidím.Hlavně ať píše a mluví,ať víme,co to bylo za svoloč.To aby si najal ochranku,určitě mu znovu půjdou po krku..

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.