Osud to tak chtěl... Čeho se Daniela Kolářová nikdy nedočkala? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Osud to tak chtěl... Čeho se Daniela Kolářová nikdy nedočkala?

Daniela Kolářová neprožívá šťastné období.
Daniela Kolářová neprožívá šťastné období. (Aha! - Roman Souček)

Těžko by dnes herečka Daniela Kolářová (75) dokázala spočítat své filmové i televizní role, jelikož její herecká kariéra byla a stále je velmi bohatá. Co se konkrétních rolí týče, tam už jsou čísla jasnější. Na svém kontě totiž nemá žádnou princeznu!

Jen co se Daniela Kolářová ukázala v krásných šatech v sáze o podnikatelských rodech Sňatky z rozumu, nebylo pochyb, že se na scéně objevila velmi pohledná a talentovaná herečka. Ideální kombinaci pro roli princezen však nikdy neměla možnost zužitkovat. Role v pohádkách jí - až na výjimky - zkrátka nějak nebyly souzeny. Po dlouhé době se ale před Danielou objevil scénář k nové štědrovečerní pohádce Karla Janáka (51), ve které se nakonec herečka objevila.

"Kývla jsem na tu nabídku, protože se mi líbil scénář. Je kvalitní. Já jsem se pohádkám nikdy záměrně nevyhýbala. Prostě mě to nepotkalo," vysvětlila herečka magazínu Sedmička. Přestože si nikdy nezahrála princeznu, podobných charakterů si užila na divadelní scéně až až. A možná proto ani tolik po této roli obzvlášť netesknila.

Medailonek: Daniela Kolářová

Video se připravuje ...

"Roli princezny mi ani nikdo nenabízel. Takže se to tak stalo. A navíc... Když jsem byla mladá holka, v divadle jsem pořád hrála takové jakoby naivky. Hrozně moc jsem si od toho přála odejít a dostat příležitost zahrát si složitější a charakternější role. To byl možná částečně i ten důvod," svěřila se Daniela Kolářová.

Když se pominou princeznovské role, nabídky na role v pohádkách jako takových začaly chodit až na přelomu století. Herečka se v roce 2000 objevila v roli chůvy v Jabloňové panně, letos zase zazářila jako lehce protivná sudička v pohádce Jak si nevzít princeznu.

Štědrovečerní pohádka ČT: Jak si nevzít princeznu (2021) HD trailer



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.