Upřímná Havlová: Ortel nad Čaputovou vhání slzy do očí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Upřímná Havlová: Ortel nad Čaputovou vhání slzy do očí

Dagmar Havlová vysekla Čaputové poklonu
Dagmar Havlová vysekla Čaputové poklonu (reprofoto)

Bývalá první dáma Dagmar Havlová se nezdá. Když jí něco zaujme, nebojí se říct svůj názor. Ten si rozhodně nemohla nechat pro sebe po projevu prezidentky Slovenska Zuzany Čaputové v knihovně Václava Havla. 

Čaputová promluvila o hlavních aktérech listopadové revoluce, díky kterým je Česko a Slovensko postavené na demokratických ideálech a její slova zvedla Havlovou ze židle.

Projev Havlové na pohřbu Šafránkové: Čím rozesmála pozůstalé?

Video se připravuje ...

Čaputové totiž po projevu vysekla nevídanou poklonu. Vyzdvihla přitom, že se jí líbí, jaké hodnoty zastává a že jí velmi připomínají ty, na kterých stavěl i její muž, exprezident Václav Havel

„Dnešný podvečer mě vrátil o desítky let zpátky, kdy jsem se zúčastňovala intelektuálních, přínosných a nadčasových debat, které Václav vedl. Zase se raduji. Z nevšední osobnosti, Zuzany  Čaputové, která má v sobě stejnou pokoru, laskavost a moudrost, nadhled a prozíravost, jakou měl můj muž. Je vzácné mít prezidenta těchto kvalit," zakončila svůj proslov.

Tvoje Tvář: Dagmar Havlová jako host poroty!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
lekno
29. 11. 2021 • 10:51

Reaguješ pozdě, bello. K tvé přednášce tolik, že informace máš skomolené. Bereš je jistě z veřejných dostupných zdrojú. Opravovat vše nebudu, není na to vhodný čas ani místo. Slováci, teď myslím lid všeobecně – nejsou zodpovědni za vše zlé, co jim připisuješ. Moc dlouho ve své historii byli pod nadvládou jiných.. Když umučili a zabili např. Jánošika, jenom proto, že chtěl, aby chudoba nebyla tak zneužívaná vrchností – nebyl to sl. lid, co ho zavraždil, ale panstvo, púvodem ne slovenské.. Když národu vládne cizí mocnost, která má ty lidi jen za otroky, pak jsou dějiny národa smutné. Zhodí se na národ všechno zlé, co se událo. Dějiny píše vítěz. A ten pravdu psát nemusí. Slovák ten vítěz nebyl. Slováci jsou slabí v tom, že si nedokážou dobře vládnout sami sobě – nedokážou se zjednotit a spolupracovat tak, aby mohli existovat a prospěrovat bez ovládaní jiných. Je to pravda a proto je Slovensko na tom tak, jak je. Vědí jenom makat jako otroci a to i u vás. Kdyby nebyli dobří makači, tak by je v Čechách nechtěli – uvědom si to. Ale neumějí samostatně řídit stát a proto myslím, pokud se neuděje nějaký zázrak, nejspíš skončí za nějaký čas dle známě věty ze Star-Treku : „Budete asimilování. Odpor je marný..“ Ale očekávej, že Čechy neskončí lépe.. Cítiš se nadřazena nad Slováky, ale vy zase jste a byli jste dlouho podřízení Němcúm. Ve 2. sv. válce jste dodávali Němcúm jako jejich kolonie jednu třetinu válečného materiálu z jejich celkové spotřeby pro Německo, čím jste je podporovali. Nevím o tom, že by jste jako celý národ udělali nějaké celonárodní povstání proti fašizmu. Slováci ho udělali – SNP. To vaše Pražské povstání českého lidu - cca 3 dni – bylo fakt „hrdinské“. Takovou Mnichovskou zradu například nevzpomeneš, jak cizí velmoci rozbili Československo /O nás - bez nás/, ale do Slovákú si ráda kopneš. No nic, tebe nikdy neopustí ta nevraživost..

-bello-
29. 11. 2021 • 01:10

hodnotyzivota + lekno
---------
Já nechápu slovenskou nenávist vůči Čechů, kteří jim nic neudělali , naopak pomáhali.
V r. 1914 se k Čechům přitulili, když neměli moc šancí jinde (a s Masarykem na mě!!! nikdy nechoďte !) Takže dobře, vybudovali jsme pak Slovensko a nikdy jsme Slováky nebrali jako cizí. Nikdy ! Byli v Čechách, mluvili slovensky, nikomu to nevadilo. Touha Slováků po samostatnosti byla ale veliká a tak se na Čechy vykašlali a v 1939 šli a kolaborovali s Hitlerem až do 1945. A jako spojenci nacistického Německa se zúčastnili druhé světové války i tak, že vyhladili slovenské Židy.A po válce byl Slovenský stát zrušen, ale z právního názoru kontinuity státu jsme Slováky měli nuceně zpátky .A budovali jsme tedy Slovensko dál . V 1993 nám řekli "nazdar" , máme už dost a budeme světoví bez vás. Neznám Čecha, kromě Havla který by je zdržoval.Ročně doplácíme na slovenské studenty u nás 1 mld a do toho rezidua po Havlovi nikdo nechce z poslanců šťourat.
A v současné době je tady mnoho Slováků už natrvalo, protože šlo Slovensko opět ke dnu.
Toto je zhodnocení vývoje dvou států v kostce, milá zlatá. A kdo chyběl v dějepisu, anebo je na tom s mozkem , jako ex-první dáma , tak to holt nepobírá. A aktivistka Čaputová radši ať si svoje myšlenky nechá a opře se do toho konečně doma. Zatím za ní nic vidět není, jen kecy, stříhání pásek , kecy ....
Tak si si o tom mám myslet ?

lekno
25. 11. 2021 • 22:12

Nějak jsem si nevšimla zákazu psát v jiné řeči kromě češtiny v pravidlách pro diskuzi zde. Ještě jste jim to tam nenandali, ať doplní instrukce pro diskutující ? Já zase nechápu tu českou nevraživost vúči Slovákúm všeobecně. Přijde mi dost omezené, když někdo odsoudí na věčné věky celý národ za pár výtržníkú, kteří úmyslně a možná i za peníze provokovali pálením nebo jiným zneuctěním české vlajky – diváky, s vědomím, že se to natáčí.. Není divné, že nebyli za to vúbec právně obviněni, když už tehdy se takové aktivity mohli vnímat jako protiprávní čin ? Jak se jim to pěkně propeklo, co ? Provokace nebyla náhodná, myslím.. Něco takové zpúsobuje akorát šíření nenávisti mezi lidmi. „Rozděluj a panuj“. Nic nového pod sluncem, v historii lidstva..

reiner
25. 11. 2021 • 14:48

Nezapomínejte, kolik se tam vyvezlo lehkého průmyslu, jen od nás ze závodu: farmacie, výroba kamínků do zapalovačů, prášková měď - Tesla, zbrojní průmysl ( ten ovšem hned zkraje podstoupil Venca Frantíkům a Belgii) Nám nacpali těžkou chemii. Svého času nás u nich v obchodech ani neobsloužili. Hlavně jsou pyšní, že mají ojro ....

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.