Aneta vyhnala Svobodovou! Obrala ji o miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Aneta vyhnala Svobodovou! Obrala ji o miliony!

Aneta Langerová podporuje nadaci Světluška a z festivalu pro ni získá pěkný balík.
Aneta Langerová podporuje nadaci Světluška a z festivalu pro ni získá pěkný balík.

PRAHA – Tak to je tedy rána! Vendula Svobodová (34) a její nadace Kapka naděje musí rozdýchat ohromné zklamání, které ji připraví o miliony korun. Vedení karlovarského filmového festivalu.


PRAHA – Tak to je tedy rána! Vendula Svobodová (34) a její nadace Kapka naděje musí rozdýchat ohromné zklamání, které ji připraví o miliony korun. Vedení karlovarského filmového festivalu v čele s Jiřím Bartoškou (59) totiž odmítlo během letošního ročníku festivalu s Kapkou naděje spolupracovat. „Ano, je to tak,“ zklamaně přiznala Svobodová, které nepomohlo ani to, že slíbila do Varů přivézt topmodelku Cindy Crawford. Kliknutím zvětšeteMísto Venduly si totiž Bartoška vybral Anetu Langerovou (19) a jí podporovanou nadaci Světluška. Důvody, které ředitele festivalu údajně vedly k odmítnutí Svobodové, jsou značně podivné.

Nadace Venduly Svobodové (34) Kapka naděje patří mezi nejúspěšnější charitativní organizace v Česku. Teď ale zažívá Vendula velké zklamání. Jiří Bartoška (59), ředitel karlovarského filmového festivalu, ukončil s Kapkou naděje spolupráci, která trvala dlouhá léta. Místo Svobodové si totiž vybral nadaci Světluška, kterou do Varů přijede podpořit naše první SuperStar Aneta Langerová (19).

Kliknutím zvětšeteDůvod, proč se Bartoška rozhodl skoncovat s Kapkou naděje, je prý především skutečnost, že se mu nelíbí »estrádní umělci«, které Kapka naděje na svůj charitativní koncert do Varů zve. „Bartoška řekl něco v tom smyslu, že letos mu ve Varech žádná Bartošová poskakovat nebude. Navíc se dozvěděl, že kdyby si vybral Světlušku, tak na festivalu bude mít koncert Aneta Langerová, a proto se rozhodl, že Kapka naděje na festivalu končí,“ popsal Aha! dění v zákulisí jeden z členů organizátorského štábu festivalu. „To jsou nějaké zákulisní spekulace. Nevěřím, že by Jiří Bartoška něco takového řekl,“ tvrdí za Kapku naděje Janis Sidovský. „Neznáme důvody, proč festival odmítl podpořit akci Kapky naděje,“ dodal Sidovský. Kliknutím zvětšeteVyjádření představitelů festivalu zní velmi vyhýbavě. „Filmový festival se rozhodl přehodnotit svou strategii vzhledem k charitativním akcím během festivalu. Rozhodli jsme se, že tentokrát bude oficiální akcí festivalu akce nadace Světluška, a nikoliv akce Kapky naděje,“ vysvětlila Aha! tisková mluvčí festivalu Uljana Donátová.
Kapku naděje přijde Bartoškovo odmítnutí na pořádný balík. Vždyť v minulých letech na festivalu získala téměř čtyři miliony korun. „Přesně šlo o částku 3 877 275 korun. Tato suma byla poslána na konto karlovarské nemocnice,“ upřesňuje Sidovský. Kapce naděje nepomohla ani skutečnost, že ji měla do Varů přijet podpořit topmodelka Cindy Crawford. „Opravdu jsme s ní na toto téma vedli jednání,“ říká Sidovský. Otázkou zůstává, zda se Kapka naděje proti rozhodnutí festivalu nakonec ještě nepostaví. Údajně totiž existuje smlouva, která vzájemnou spolupráci mezi nadací Venduly Svobodové a festivalem upravuje. „Taková smlouva existuje a je stále platná. Co je přesně jejím obsahem, vám ale prozradit nemohu,“ přiznal Sidovský. Rozhodne se snad ještě Vendula Svobodová proti Jiřímu Bartoškovi a jeho rozhodnutí bojovat?


Autor: Josef KOUKOLÍČEK
Foto Aha! – Marek Pátek, Dalibor Puchta, Sony BMG Music

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.