Filmový svět smutní: Zemřela Jana Altmannová z Babovřesk | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Filmový svět smutní: Zemřela Jana Altmannová z Babovřesk

Drbna z Babovřesek  byla po mozkové příhodě
Drbna z Babovřesek byla po mozkové příhodě (Alexandr Malachovský, archiv)

Herecké nebe se v sobotu otevřelo kultovní drbně z Babovřesk Janě Altmannové (†77). Zprávu o skonu herečky, dabérky a pedagožky podala prostřednictvím české tiskové kanceláře v úterý její rodina. 

Jana Altmannová zemřela tři týdny po mozkové příhodě, po které částečně ochrnula. Z nemocnice nastoupila do hospicu, kde všichni doufali, že se herečku podaří rozhýbat, aby se brzy mohla vrátit k manželovi Jiřímu co nejdříve. V sobotu však její srdce dobilo. 

Zdeněk Troška o natáčení trilogie Babovřesky

Video se připravuje ...

 

Altmannová byla převezena v pátek 8. října do nemocnice v Motole s mozkovou cévní příhodou, byla v bezvědomí a po probuzení si stěžovala na sníženou hybnost těla „Mobil umím vzít a to je všechno. Já se sama na té posteli ani neposadím, tělo mě neposlouchá, jsem úplně paralyzovaná,“ posteskla si. Další zpráva z nemocnice už nepřišla. Dne 30. října v nemocnici zemřela. 

Zemřela herečka Jana Altmannová († 77)

Video se připravuje ...

Podrobnosti posledního rozloučení rodina ještě neobjasnila. Prozatím lze na Janu Altmannovou zavzpomínat prostřednictvím sledování některého z filmů, kde zářila. Kromě trilogie Zdeňka Trošky Babovřesky si střihla role i ve snímcích Vrchní, prchni (1980), Co je doma to se počítá, pánové…, 1980), Dívka s mušlí (1980), Příště budeme chytřejší, staroušku! (1982), Já nejsem já (1985), Marta a já (1990), Řád (1994), Andělské oči (1994) nebo Kolja (1996).

První klapka pokračování Troškových Babovřesků

Video se připravuje ...



Přečtěte si
jity
4. 11. 2021 • 09:24

Ano s tímto nelze jinak než souhlasit. Jina včera jsem byla na hřbitově a vystupovala z auta jedna dáma. Myslela jsem, že je to ještě mladá žena, ale když jsem přišla blíže tak mi hlásila odkud je, a že je jí 92let. Měla do pasu prošívanou bílou bundu a padnoucí černé kalhoty. S tím oblečením to přehnal, ale asi to měla být komedie a také byla a pořádná.

st.rec
3. 11. 2021 • 00:02

Jana Altmanová byla dobrá herečka a pamětníci vědí své.
Dementoredaktoři by se ovšem mohli naučit pravidla,rody,vzory a pády a třeba určit Babovřesky a z koho-čeho z BabovřeskŮ.
Dříve se taky psalo o natáčení Babovřesek a určitě žádná redaktórka z AHA žádný vřesek nikdy nevydala...

-bello-
2. 11. 2021 • 20:20

Byla fajn.
...
Babovřesky Troška nepobral.Zatímco Žilková a ostatní v civilu na dobu běžném , ze stařen udělal maškary.Ty šatový zástěry , srolovaný punčochy nikdo už v té době nenosil.Troška buď parafrázoval Slunce , seno, nebo byl úplně mimo. Nepochopila jsem to a v půli filmu zhnuseně zavřela.A ty dialogy ? A vůbec děj ? Fakt hustý!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.