Hvězda Babovřesk Jana Altmannová (75): Nemoc kvůli penězům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Hvězda Babovřesk Jana Altmannová (75): Nemoc kvůli penězům!

Jana Altmannová je na tom se zdravím tak špatně, že neví, jestli si ještě zahraje.
Jana Altmannová je na tom se zdravím tak špatně, že neví, jestli si ještě zahraje. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Chtěla krásnou roli a hezký honorář. Všechno dostala. Jana Altmannová (75) začala sice točit, ale krásná role jí vmžiku vzala jak honorář, tak i zdraví. Slavná drbna Anda z Troškových Babovřesk skončila v nemocnici a dodnes se z toho nevylízala.

Učí jevištní řeč na DAMU a má co dělat, aby to zvládala. „Není mi pořád hej. Jsem unavená, neustále chodím po doktorech, berou mi krev a dělají všelijaká vyšetření,“ líčí smutně Altmannová, která už nemá chuť se postavit ani před kameru. „Trápí mě zdraví a všechno, co se vlastně teď točí, jsou takové rychlokvašky a to mne nebere,“ říká.

A právě proto kývla na inkriminovaný německý film a roli za 150 tisíc. „I když ne velká, tak to byla pěkná role za slušné peníze. Konečně jsem měla z práce radost. Umím německy, no prostě v ničem nebyl problém,“ vypráví herečka. Potom ovšem ke slovu přišla jedna bavorská kostymérka, a bylo zle. Altmannovou oblékla do tenoučké sukénky a punčocháčků a vyslala na plac. „Takřka polonahá jsem tedy v zimě běhala v Liberci a Děčíně po nádraží a po třech dnech pro mě přijela záchranka,“ vypráví Altmannová. Herečka nastydla a skončila na JIP s akutním zánětem močového měchýře. Bylo to vážné a lékaři jí sdělili, že v příštích týdnech si nemůže dovolit filmovat. „A tak jsem ten film musela vzdát, nemohli na mě čekat,“ komentuje.

A pak už to jelo ráz na ráz. Z nemocnice se nakonec po nesčetných zdravotních komplikacích vrátila sice domů, posléze ale skončila v IKEM, kde jí prováděli výplň srdečního ouška. „A od té doby mé zdraví stále hapruje,“ posteskla si Altmannová, kterou jsme navštívili v Černošicích u Prahy, kde už padesát let žije se svým manželem, malířem Jiřím Altmannem (77). „Víte, peníze jsou pěkná věc. Nejsou ale zdaleka všechno. A to učím i svoje studenty, že by se člověk kvůli nim nikdy neměl přetrhnout. Důležitější je zdraví a dobrý pocit z toho, že si držíte svoji úroveň. I když třeba já si pro tyto svoje zásady už před kamerou neškrtnu,“ uzavírá celou věc Altmannová.

Na video z filmu Babovřesky se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
AliAlice
2. 12. 2019 • 10:17

Ty ,,Babovřesky "...to je bez komentáře ....

DWEI
2. 12. 2019 • 08:18

...."co se teď točí, jsou rychlokvašky a to mě nebere".... - tak proč vzala roli v Babovřeskách a v Ordinaci?????

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.