Altmannová na cestách: Ze špitálu do hospicu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Altmannová na cestách: Ze špitálu do hospicu!

Jana Altmannová je na tom se zdravím tak špatně, že neví, jestli si ještě zahraje.
Jana Altmannová je na tom se zdravím tak špatně, že neví, jestli si ještě zahraje. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Slavná drbna Anda z Troškových Babovřesek leží už přes dva týdny na neurologii v pražské FN Motol a domů se hned tak nedostane. Janu Altmannovou (77) nejdřív čeká hospic v Čerčanech, kde se ji budou snažit po mozkové cévní příhodě rozhýbat.

Herečka a pedagožka na DAMU, která učí jevištní řeč, je zatím kompletně nepohyblivá. Vůli bojovat ale má velikou, proto také Aha! pozvala na návštěvu do nemocnice. Její manžel a malíř Jiří Altmann (79), který ji každý den navštěvuje, zapózoval u její postele. Herečka se zatím sama ani neposadí.

Mozková příhoda udeřila, když spala doma v Černošicích a ve spánku ji uvedla do bezvědomí. K sobě přišla, až když ji sanitka přivezla do motolské nemocnice. Příhoda se ovšem podepsala nejen na hereččině pohyblivosti, ale vyvolala problémy i se srdcem a ledvinami. „Ještěže mám hlavu v pořádku a stále mi to myslí. Doma ale asi ještě dlouho nebudu,“ posteskla si herečka, která podstupuje v nemocnici ještě různá vyšetření včetně magnetické rezonance, a potom, až se dá trochu do kupy, ji čeká hospic v Čerčanech, kde se ji budou snažit rozpohybovat fyzioterapiemi a jinými rehabilitačními metodami. „Je to běh na dlouhou trať, musím ale doufat v lepší časy a snažit se,“ říká.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.