Baldwina dostihl osud: Zbraně mu vzaly také otce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Baldwina dostihl osud: Zbraně mu vzaly také otce!

Alec Baldwin
Alec Baldwin (profimedia.cz)

Deset dní poté, co při natáčení westernu Rust neúmyslně zastřelil kameramanku Halynu Hutchinsovou (†42), americký herec Alec Baldwin (63) poprvé promluvil na kameru!

„Byla to moje kamarádka. V den, kdy jsem přijel do Santa Fe a začal natáčet, vzal jsem ji s Joelem (režisér, kterého při incidentu rovněž zranil, pozn. red.) na večeři,“ sdělil novinářům, kteří ho zastihli u silnice ve Vermontu. Britský Mirror v této souvislosti připomněl smrt Baldwinova otce Alexandera, kterému se rovněž staly zbraně osudnými. V roce 1983 zemřel ve věku pouhých 55 let na rakovinu plic. „Byl to jeden z nejbolestnějších okamžiků v mém životě,“ vzpomínal Baldwin, kterému tehdy bylo 25 let. Dodnes věří, že osudnou nemoc způsobil olověný prach z vypálených kulek, který jeho otec dlouhé roky dýchal jakožto trenér střelby na střední škole.

Alec Baldwin zabil kameramanku (†42) a postřelil režiséra: Slzy při výslechu!

Video se připravuje ...

Olovo v krvi

Baldwin už ve své autobiografii z roku 2017 vzpomínal, jak ho po otcově smrti vyslýchal onkolog. Zajímalo ho zejména to, zda otec pracoval v těžkém průmyslu či poblíž ocelárny, což by vysvětlovalo vysoký obsah olova jeho v krvi. „Řekl jsem mu, že 28 let trénoval střelbu, a on mi oznámil, že příčinou smrti mohla být nevětraná střelnice,“ uvedl Baldwin. „Přes čtvrt století vdechoval olověný prach nejenom on, ale i moji bratři, já a další členové týmu,“ vzpomínal herec. Když ale jeho rodina požádala newyorskou školu o vzorky cihel, aby tuto teorii potvrdila, pracovníci školy prý střelnici okamžitě do základů rozebrali a spálili veškeré důkazy. „Chtěli se vyhnout soudnímu sporu,“ má jasno Baldwin.

Jak došlo k výstřelu Aleca Baldwina? Podívejte se na animaci nehody!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.