Expert o tragédii Baldwina: NEPOCHOPITELNÉ! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Expert o tragédii Baldwina: NEPOCHOPITELNÉ!

M. Manhart
M. Manhart (Foto FTV Prima, ara)

Celý svět zasáhla tragická událost, kdy během natáčení zastřelil Alec Baldwin (63) kameramanku a postřelil režiséra. Odborný poradce seriálu 1. MISE Miroslav Manhart prozradil, jak jsou na place ochráněni herci a štáb během natáčení, kde se se střelnými zbraněmi nešetří.

V seriálu se využívají převážně velké zbraně. Jsou to nefunkční zbraně a makety, z nichž nelze vystřelit a hlavně! „Dáváme na place pozor, aby herec při manipulaci na nikoho nemířil,“ řekl Manhart, který si tak nedokáže vysvětlit, jak mohlo dojít k tak velké tragédii během natáčení westernu Rust.

Tady se to stalo: Alec Baldwin zastřelil kameramanku a postřelil režiséra

Video se připravuje ...

Pokud používáme krátké zbraně, ze kterých lze střílet, natáčení probíhá vždy za přítomnosti zbrojíře ze speciálních efektů, který zbraň přiveze a zodpovídá za to, že má správné střelivo. Herci ze seriálu 1. MISE střílejí vždy se slepými náboji, pokud se střílí s ostrými, střílí někdo jiný, nikdy ne herec,“ popsal Manhart. Mimo hlavních hrdinů seriálu je samozřejmě během střílecích akcí chráněn také kameraman.

„Ostrými se střílelo během natáčení na střelnici, stříleli skuteční vojáci, kteří mají zbrojní průkazy, stříleli na oficiální střelnici v Milovicích, mířili do protisvahu. Nikdo jiný tam nebyl, kameraman byl asi 20 metrů za plexisklem. To bylo ošetřené velice dobře,“ vysvělil odborník, jak to za normálních okolností chodí. Bohužel kameramanka Halyna Hutchinsová (†42) podle informací žádné ochranné sklo před sebou neměla...

Alec Baldwin zabil kameramanku (†42) a postřelil režiséra: Slzy při výslechu!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.