Strasti Moniky Binias: Cizí paní pro nejmladší děti Ornelly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Strasti Moniky Binias: Cizí paní pro nejmladší děti Ornelly!

Ornella Koktová se s matkou Monikou jen tak neusmíří.
Ornella Koktová se s matkou Monikou jen tak neusmíří. (archiv)

Že umí slova zraňovat a způsobují dlouhodobou bolest, jež se mnohdy hojí velmi dlouho, ví rodina Štikových až příliš dobře. V odloučení od svých dcer i vnoučat se proto rozhodla žít matka klanu Monika Binias (49, dříve Štiková), která se přestěhovala se svým mladším manželem Petrem do Německa. 

Realita vztahu mezi ní a nejstarší dcerou by možná mohla být snesitelnější, kdyby v tom nehrála roli i Moničina dvě poslední vnoučata, s nimiž se ovšem nikdy nesetkala. Ani ta nedokázala napravit situaci mezi matkou a dcerou. A to i přesto, že při porodu dcery Lilianne nastaly nečekané zdravotní komplikace, kvůli nimž musel být Ornellin (28) pobyt v nemocnici prodloužen. Ani s nejmladší Lilianne, ani s ročním Svenem se babička Monika ještě nesetkala.

„Poslední dvě vnoučata jsem neviděla, ani jsem nebyla v Čechách, když se narodila. Nicméně Quentínek přišel na svět díky mé podpoře, protože v té době Pepa (64) sprostě křičel na Ornellu. Já jsem se jí zastala, maximálně jsem ji podpořila, a to jak po stránce peněz, tak té emocionální. Navíc jsem s ní byla také u porodu. I poté jsme ji museli podporovat finančně, protože jinak by to nezvládla,“ zavzpomínala Monika pro web ŽivotvČesku.cz.

Ornella Koktová s manželem o rizikovém těhotenství: Interupce jedině když...

Video se připravuje ...

V paměti si ji proto uchovává pouze osmiletý Quentin, s nímž měla Monika vždy krásný vztah, jak sama říká. A přestože jeví snahu svou dceru opět podpořit a pomoct jí s ratolestmi, zájem je údajně jen z její strany. „Nicméně já jsem měla s Quentínkem velmi krásnou vazbu, poprvé se mnou byl v kině, v divadle, jeli jsme spolu do lázní… Jak jsem mohla, tak jsem hlídala, a i teď jsem chtěla pomoct, ale bohužel není vůle. Nemají zájem, tvrdí, že nechci hlídat, je to strašně zvláštní," přiznala Monika Binias.

Cukr a bič!

Sama Monika rozjímá nad tím, jak v mateřství povolila uzdu vlastním zásadám, což mělo za následek i několik sporů, které jednoho dne zkrátka vyústily. „Podle mě by byla ideální výchova metodou »cukr/bič«, ale já jsem byla bohužel až příliš měkká a kamarádská. Pak se tam neznala ta hranice mezi mámou a dcerou, což bylo asi špatně. Být moc přísným rodičem považuju za špatné, naopak být zase moc hodný rodič je stejně tak špatně," dodala sebekriticky Monika Binias.

Ornella Koktová o svatbě matky Štikové: Tvrdá slova!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.