Babiš: Zeman chce pověřit mě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Babiš: Zeman chce pověřit mě!

Premiér Andrej Babiš (ANO), prezident Miloš Zeman a Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Ústřední vojenské nemocnice v Praze.
Premiér Andrej Babiš (ANO), prezident Miloš Zeman a Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Ústřední vojenské nemocnice v Praze. (Ústřední vojenská nemocnice v Praze a archiv Blesku)

V neděli odjel beze slov zadním vchodem a chvilku po něm z Lán vyjela sanitka s hlavou státu. Včera premiér Andrej Babiš (67, ANO) prolomil mlčení a prozradil, o čem s prezidentem Milošem Zemanem (77) mluvili.

Prý ho pověří sestavením nové vlády! „Mluvil o tom, že když nastane ta chvíle, tak mě osloví,“ prohlásil včera v ČT Babiš, který zároveň počítá s tím, že jeho ANO asi skončí v opozici. Jestli pověření přijme, zatím není jisté. „Já jsem na to panu prezidentovi odpověděl, že si to rozmyslím, jestli to pověření, když mi ho dá, přijmu, nebo ne,“ řekl stručně. Ještě v pondělí se premiér vyhýbal odpovědi, o čem s prezidentem mluvili, načež vicepremiér Karel Havlíček (52, za ANO) po jednání kabinetu stručně řekl, že o aktuální politické situaci v neděli v Lánech nepadlo ani slovo.

Havlíček o schůzce Babiše se Zemanem: Premié

Video se připravuje ...
r mi říkal, že tam nekuli pikle

Se Zemanem jednal v neděli dosluhující premiér asi půl hodiny. Prezidenta pak převezla sanitka do pražské vojenské nemocnice, kde je na klinice intenzivní medicíny. „Přišel jsem tam na 11. hodinu, v 11.30 přišel pan Miroslav Zavoral (Zemanův ošetřující lékař – pozn. red.), ve 12.00 byl plánovaný odvoz pana prezidenta do nemocnice,“ uvedl Babiš s tím, že Zeman vypadal unaveně. Důvodem náhlé hospitalizace byly podle Zavorala komplikace provázející prezidentovo chronické onemocnění. Přesnou diagnózu nemocnice ani Hrad nesdělily.

Kecy a politka 26: Unesený Zeman a Babiš prezidentem

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.