Zákulisí Hvězd na hlavou: Vlachova nečekaná slova o Kostkové | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zákulisí Hvězd na hlavou: Vlachova nečekaná slova o Kostkové

Terezko, ještě tady mě pohlaď. Oldřich Vlach je očividně spokojený, usmívá se, když mu krásná Tereza dělá společnost.
Terezko, ještě tady mě pohlaď. Oldřich Vlach je očividně spokojený, usmívá se, když mu krásná Tereza dělá společnost. (Foto FTV Prima)

Pořád něco zapomíná a čeká na manželku, která už nikdy nepřjde. Děda Alois Karásek z Hvězd nad hlavou v podání herce Oldřicha Vlacha (80) je miláčkem vesnice. „Chodí o holi a já už se taky špatně pohybuju. V podstatě jsem se nemusel moc přetvařovat,“ přiznává.

Pochvaluje si, že režisér i scenáristé byli tolerantní, když se úplně striktně nedržel textu. „To jsou výhody stáří. Režisér neřekne, že se to mám naučit doslova a nechal mě si s tím poradit po svém,“ je rád herec. To je prý jeden z mála bonusů vysokého věku, že se k vám lidé chovají slušně.

Z Terezy je kočka

Děda Karásek je mu blízký. „Stará se o něj celá vesnice. Někdo ze zištných důvodů, protože čeká, že zdědí dům. Někdo z lásky k bližnímu, jako je Tereza Kostková, tedy v seriálu veterinářka Lucie,“ vysvětluje Vlach. Terezu Kostkovou (45) zná už od jejího dětství, kdy jezdívala s tatínkem Petrem Kostkou (83) na natáčení. „Od té doby jsme se pracovně nepotkali, až tady. Je z ní kočka,“ oceňuje herec kvality mladší kolegyně.

Rozzářená Kostková přiznala, jak si v karanténě užívala: Cítila jsem se víc ženou!

Video se připravuje ...

Nejlepší parťák je pes

Dalším, kdo se na place těšil hercově přízni, byl čtyřnohý parťák Azor. „Musím říct, že to byl velice vychovaný a vycvičený pes. Jezdil s ním Václav Tomšovský, který se léta stará a cvičí zvířata do filmu. Navíc psy miluju. Byla to radostná práce a těšilo mě to,“ dodává Oldřich Vlach spokojeně.

Abstinent a nekuřák
Rostlinář Jaromír z komedie Vesničko má středisková či únosce letadla a feťák Vondřich v díle Mimikry ze seriálu Třicet případů majora Zemana, což jsou dvě nejznámější Vlachovy role, je v soukromém životě úplný vzorňák. Herec už přes čtyřicet let nekouří, ani nepije alkohol. Taky žije 45 let s jednou manželkou. Několikrát mu operovali páteř, proto se hůlka stala jeho životní rekvizitou.

Tereza Kostková přiznala lehké stádium psychické poruchy

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.