Miloš Zeman v nemocnici: Hrad odtajnil jeho potíže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Miloš Zeman v nemocnici: Hrad odtajnil jeho potíže

Prezident Miloš Zeman v Partii Terezie Tománkové. (27.6.2021).
Prezident Miloš Zeman v Partii Terezie Tománkové. (27.6.2021). (CNN Prima News)

Češi už konečně znají důvody hospitalizace prezidenta Miloše Zemana (76). Hrad po dvoudenním mlčení totiž konečně promluvil. Hlava státu byla údajně jenom dehydratovaná a vyčerpaná. A kdy ho lékaři propustí?

Do Ústřední vojenské nemocnice (ÚVN) v Praze byl Miloš Zeman převezen v úterý před polednem a hned se začalo spekulovat o důvodech. Mělo jít údajně o plánovanou návštěvu. Tomu ale nenahrával fakt, že Hrad ani 48 hodin po přijetí nevydal žádnou oficiální zprávu. Bariéru prolomil až včera. „Prezident republiky podle zjištění lékařů trpí dehydratací a mírným vyčerpáním,“ oznámil jeho mluvčí Jiří Ovčáček s tím, že hlavě státu byla provedena podrobná vyšetření, jako jsou krevní odběry, CT či sonografie.

Propuštěn koncem týdne

Podle Ovčáčka se lékaři shodli, že prezident netrpí žádnými onemocněními, která by ohrožovala jeho život. „Nyní se dokončí rekondiční pobyt v Ústřední vojenské nemocnici v Praze zahrnující infuze a v příštím týdnu plánuje prezident republiky normální pracovní program,“ zakončil zprávu o jeho zdravotním stavu mluvčí hlavy státu. 

Premiér u lůžka

To že Zemanův stav není nijak vážný, potvrdil Aha! také premiér Andrej Babiš (67, ANO). Ten za ním včera po jedenácté vyrazil na návštěvu a přinesl s sebou tašku s vínem. „Hrad se nevyjadřoval do doby, než byla ukončena vyšetření a ta ukázala, že je prezident v pořádku,“ řekl Aha! předseda vlády s tím, že ze slušnosti navštívil také exprezidenta Václava Klause (80), který v ÚVN leží s vysokým tlakem. U hlavy státu byl také včera jeho kancléř Vratislav Mynář (54). Za manželem se, jako každý den od hospitalizace, zastavila i první dáma Ivana (56). Dcera Kateřina (27) zatím ve špitále viděna nebyla.

Zemanovo zdraví: Proč se za něj Schillerová modlí? A co další politici?

Video se připravuje ...

Modlitby a přání zdraví

Podle ministryně financí Aleny Schillerové (57, z a ANO) bylo zveřejnění zprávy po dvou dnech adekvátní a informace ji potěšila. „Je to dobrá zpráva, že to není nic závažného, přeji mu hodně zdraví, modlím se za něho a poslala jsem mu vzkaz,“ řekla Aha! vicepremiérka, která má s prezidentem přátelský vztah. Opačného názoru, že Hrad dlouho mlčel, je poslanec a 1. místopředseda ODS Zbyněk Stanjura (57). „Byly to zbytečné dva dny spekulací. Všichni začali studovat ústavu. Přeji mu i tak brzké uzdravení. Je to náš politický oponent, soupeř, který musí být zdravý,“ řekl Aha! Stanjura.

Andrej Babiš se v UVN potkal s prezidentem Zemanem.

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
17. 9. 2021 • 09:48

Pravda je, že měli oznámit stav prezidenta dřív, zaměstnali tak půl Sněmovny hledáním náhrady ....
Ovčáček je k ničemu, je to blb a nechápu Zemana. Mynář a ta jeho Sašenka, která si nechává říkat Alex iritují půl národa a zde prezident podvádí a prosazuje si svoje. A právo na to být s diagnózou " stáří" a polyneuropatie - diabetes má Zeman tak , jakko tak. Ovšem jako prezident ČR musí být z mentality českých " demokraticky " utržených ze řezězu blbců grogy.
Od kdy je Schillerová nábožná ?

mbmb
17. 9. 2021 • 06:36

Ivana mu donesla pokojové kvítko !! To je úroveň vkusu absolutně ve všem.

begonie
17. 9. 2021 • 06:18

Pan prezident určitě nestrádá..... lahvinku vína donesl premiér a Ivanka kytku a zajisté i cigaretky a popelníček

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.