Esenbák z Pelíšků Kaman měl v roce 2014 radost: Poslední role | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Esenbák z Pelíšků Kaman (†75) měl v roce 2014 radost: Poslední role

Miroslav Kaman alias představitel esenbáka z Pelíšků
Miroslav Kaman alias představitel esenbáka z Pelíšků (reprofoto Youtube, archiv)

Bony a klid 2 z roku 2014 byl zatím posledním filmem režiséra Víta Olmera (79) a uplně posledním snímkem Miroslava Kamana (†75), který se proslavil jako esenbák z kultovních Pelíšků.

Herec zemřel už 12. května v pečovatelském domě v Lipnici nad Sázavou, ale rodina jeho smrt tajila. „Jsem rád, že jsem to byl já, kdo dal Kamanovi poslední roli. Byla sice malinká, jemu udělala ale radost,“ řekl Aha! Olmer. Režisérovi se prý Kaman moc zalíbil ve filmu Pelíšky z roku 1999, kde si zahrál nepříliš bystrého esenbáka, který na přednášce ve škole vypráví o akci, jak dostal s kolegou za úkol zlikvidovat diverzanta. Muže s koženou brašnou, který nesměl za žádnou cenu projet. Tahle role vlastně Kamana proslavila. Předtím, když se řeklo Kaman, málokomu, včetně Olmera, se vybavila jeho tvář. Olmerovi se ale Kaman zalíbil i v dalším Hřebejkově filmu Horem pádem, kde hrál rovněž nedůvtipného policistu.

Olmera jen překvapilo, když si mu stoupl před kameru, jak se za těch 15 let od Pelíšků z chlapa jako hora stal pohublý děda. „Je fakt, že se mnou měly kostymérky problémy,“ přiznal také tehdy Kaman, který hrál roli vrátného. Jinak si ale natáčení velmi pochvaloval. „Natáčení filmu bylo výborné. Herci byli výborní, režisér byl výborný,“ netajil herec. A to Olmera moc těší.

Zemřel esenbák z Pelíšků: Kvůli nemoci a stresu byl kost a kůže!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.