Smrt hvězdy Pelíšků! Zemřel »esenbák« Miroslav Kaman | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Smrt hvězdy Pelíšků! Zemřel »esenbák« Miroslav Kaman

Miroslav Kaman
Miroslav Kaman (archiv Blesku)

Hláška herce malých rolí z ikonického snímku se nejspíš vryla do paměti všem fanouškům filmu: „Rozkaz zněl jasně. Nesmí projet za žádnou cenu…“ Role v Pelíšcích byla pro Miroslava Kamana (†75) jednoznačně největší. Legendární repliku si podle serveru idnes.cz odnesl bohužel už do hereckého nebe.

Smrt hvězdy Pelíšků! Zemřel »esenbák« Miroslav KamanPodle informací tohoto portálu herec zemřel v Lipnici nad Sázavou, kde v poslední době žil v domě s pečovatelskou službou. Informaci o úmrtí herce serveru potvrdil starosta Lipnice Zdeněk Rafaj s tím, že Kaman zemřel už 12. května. I v důsledku opatření proti šíření koronaviru se o tom dozvěděli jen jeho nejbližší, píší Novinky.cz.

Zajímavostí Miroslava Kamana pak je, že se dostal k herectví až po padesátce. Pracoval totiž v karvinských dolech, později jako závozník mlékárenské cisterny a vychovatel v ústavu sociální péče pro dospělé.

Po přestěhování do Prahy se pak začal živit jako komparzista. Poprvé si zahrál v bakalářské povídce Jana Hřebejka. V roce 1999 pak přišla role v Pelíškách, kde ztvárnil nepříliš inteligentního člena Sboru národní bezpečnosti.

Zemřel esenbák z Pelíšků: Kvůli nemoci a stresu byl kost a kůže!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
29. 7. 2021 • 22:25

Hřebejk v Pelíškách tendenčně přehání, a to i v tom vybavení domácností, nebo v oblečení , až to je blbý.Ale on Hřebejk je zebejčenej v komunismu a vidí bolševika za každým rohem , takže je to o něm známý a bere se tak.Díky hercům je to bezva podívaná.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.